Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Spoorwegmuseum en ProRail wijzen samen op gevaren van het spoor
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

21-02-2017 / 13.30 uur
UTRECHT - Op 22 februari opent in het Spoorwegmuseum de ‘Spoorloper’, een presentatie over veiligheid op het spoor. De Spoorloper is een diorama waar bezoekers op een speelse manier gewaarschuwd worden voor de gevaren van voorbijrazend treinverkeer. Het project is een samenwerking tussen het Spoorwegmuseum en ProRail en heeft als doel mensen bewust te maken van de gevaren van het spoor. De Spoorloper staat de komende twee jaar in het Spoorwegmuseum.

Het initiatief voor de Spoorloper komt van ProRail waar medewerkers via een ‘Dragon’s Den’ ideeën konden pitchen

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

die problemen van ProRail kunnen oplossen. Eén van deze ideeën was een museale presentatie die bezoekers bewust moet maken van de gevaren van lopen langs het spoor. ProRail kreeg in 2016 ruim 3.100 meldingen van personen die onbevoegd langs het spoor lopen. Deze zogenaamde ‘spoorlopers’ zorgen voor gevaarlijke situaties en vertragingen van het treinverkeer. ProRail probeert met fysieke maatregelen, zoals hekken langs het spoor en de inzet van BOA’s (buitengewoon opsporingsambtenaren), die boetes uitdelen aan mensen die langs het spoor lopen. Maar ook met een bewustwordingscampagne en vernieuwende ideeën, zoals de ‘Spoorloper’ die vanaf woensdag te zien is in het Spoorwegmuseum wil ProRail op het gevaar wijzen van lopen langs het spoor.

De Spoorloper wordt gemaakt door Kloosterboer Decor en Ontwerpbureau Pronk. Kloosterboer bouwde eerder ook de populairste attractie van het Spoorwegmuseum, de Vuurproef. De Spoorloper is gesitueerd in een verplaatsbare container zodat ProRail hem ook kan inzetten tijdens lokale campagnemomenten.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons