Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Treinverkeer plat na werkzaamheden aan faunapassage
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

17-02-2017 / 13.00 uur
SAUWERD - ProRail is momenteel druk met het herstel van een defect in het spoor tussen Groningen-Noord en Sauwerd.

Vannacht werkte ProRail in provincie Groningen aan een faunapassage onder het spoor. Deze kleine tunnelbuizen boorden ze zoals gebruikelijk door de spoordijk heen. Bij deze grondwerkzaamheden is het spoor erboven omhoog gekomen. Daardoor was treinverkeer niet meer mogelijk tussen Groningen en Roodeschool/Delfzijl. De spoorbeheerder vindt het vervelend dat reizigers hier overlast van ondervinden. 

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Groot materieel
ProRail werkt met man en macht aan het herstel van het spoor. Daarvoor is groot materieel nodig zoals een speciale graafmachine. Zodra die ter plaatse kwam zijn ze grond en spoorgrind gaan afgraven. Vervolgens wordt een nieuw spoorbed aangebracht. De spoorbeheerder hoopt dat de werkzaamheden rond 14.00 uur gereed zijn en dat het treinverkeer weer hervat kan worden.

Ontsnippering
De faunapassage bij Sauwerd  is speciaal voor dieren zoals reptielen en klein wild. Deze passages (oversteken) bouwt ProRail in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, in het kader van ontsnippering van natuur in Nederland. Doel van deze ontsnippering is natuurgebieden met elkaar te verbinden en leefgebieden van fauna te vergroten.

Meer hierover: http://www.prorail.nl/omwonenden/duurzaamheid/natuurgebieden-verbinden.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons