Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
Op bezoek bij het Opleidings- en Trainingscentrum van de Uithoflijn
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

24-01-2017 / 20.00 uur
UTRECHT - U-OV gaat het tramvervoer voor de Uithoflijn op zich nemen. Daarom worden vóór medio 2018 zeventig trambestuurders opgeleid. Het opleidingstraject duurt twaalf weken. De praktijklessen vinden plaats op de tramlijn tussen Utrecht CS en Nieuwegein. Daarnaast gaan de trambestuurders-in-opleiding ook in een levensechte tramsimulator oefenen. In 2016 zijn al verschillende groepjes begonnen aan de intensieve opleiding. Eind 2017/begin 2018 volgen alle trambestuurders, monteurs en verkeersleiders nog een extra opleiding van twee weken. In die weken leren zij specifiek de tram voor de Uithoflijn en het nieuwe rijtraject kennen. 

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Vanaf medio 2018 kunnen reizigers met de tram van Utrecht CS naar Utrecht Science Park De Uithof (en andersom).

Op 18 januari was er op het terrein van de Provincie Utrecht in Nieuwegein een open dag waarbij iedereen kennis kon maken met de nieuwe Uithoftram en een kijkje kon nemen in het simulatorcentrum van Qbuzz.

Voor alle foto- en filmbeelden geldt: © OVnieuws.info

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's  
Tramfoto's  
Treinenfoto's  
Contact  
Mail ons  
 
Op de open dag mocht ook het simulatorcentrum van Qbuzz bezocht worden.
 
De docent zit achter het besturingssysteem voor de simulator. Hij/zij kan op de simulator o.a. het weer instellen en diverse incidenten nabootsen.
 
Bezoekers van de open dag mochten zelf plaatsnemen in de simulator en konden zo zelf ervaren hoe het is om op de Uithoflijn te rijden.
 
Op schermen achter de simulator kunnen mede cursisten meekijken wat de bestuurder ziet en welke verrichtingen hij/zij uitvoerd.
 
Bekijk hier de trajectvideo van de Uithoflijn.