Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Stroomstoring Amsterdam en bomdreiger Utrecht ontregelen treinverkeer
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

17-01-2017 / 12.45 uur
UTRECHT - Een grote stroomstoring in Amsterdam en een verwarde man op Utrecht Centraal hebben het treinverkeer dinsdagochtend flink ontregeld.

Door een grote stroomstoring bij netbeheerder Liander in de regio Amsterdam reden er vanochtend lange tijd geen treinen van en naar de Hoofdstad. Momenteel (12.45 uur) rijden er mondjesmaat treinen van en naar Amsterdam en omgeving. De nasleep van de stroomstoring heeft gedurende de rest van de dag ook gevolgen voor het treinverkeer in de rest van het land.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Door de stroomstoring zijn de IT-systemen die het treinverkeer en de personeelsinzet aansturen, ontregeld. Het kost NS hierdoor veel tijd om de treindienst weer volgens dienstregeling te laten rijden omdat zowel treinen als machinisten en conducteurs zich op andere plekken bevinden dan volgens de dienstregeling het geval had moeten zijn.Het is op dit moment nog onbekend hoe lang deze gevolgen merkbaar zijn.Het is op dit moment nog onbekend hoe lang deze gevolgen merkbaar zijn en hoe groot de impact is voor het treinverkeer in heel Nederland.

Verwarde man dreigt met bom op Utrecht Centraal
Een deel van station Utrecht Centraal (t.h.v. de sporen 14 tot en met 21) is dinsdagochtend tussen 09.15 en 10.30 uur afgezet geweest, omdat een man op perron 18 beweerde dat hij een bom bij zich had. De verdachte is door de politie overmeesterd en afgevoerd. De politie ontruimde hierop de perrons 14 t/m 21. Na enige tijd werd de bagage van de man onderzocht en ook alle prullenbakken werd geinspecteerd. Uitendelijk werd er niets bijzonders door de politie aangetroffen. Rond 10.30 uur werd het gebied weer vrijgegeven. Volgens de politie is er niets bijzonders aangetroffen. Een aantal treinen uit de richting Houten strandde hierdoor voor Utrecht Centraal en hebben daar meer dan een uur stilgestaan.

NS adviseert treinreizigers richting Amsterdam, Utrecht, Schiphol of Lelystad de reis uit te stellen. En voor de actuele situatie ns.nl te raadplegen.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.