Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
ProRail overlegt reparaties voortaan met alle vervoerders
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

13-01-2017 / 09:50 uur
UTRECHT - Alle vervoerders op het spoor worden vanaf nu gelijktijdig betrokken als blijkt dat ProRail op korte termijn noodzakelijk werk moeten uitvoeren aan het spoor. Vervolgens puzzelt de spoorbeheerder aan een oplossing die de overlast voor deze partijen beperkt. Daarmee volgt ProRail een uitspraak van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Klacht
RailGood, vertegenwoordiger van onder meer goederenvervoerders LTE en RRF, diende vorig jaar een klacht in bij de ACM.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

De bij RailGood aangesloten vervoerders zijn voorafgaand aan spoedeisend, noodzakelijk werk aan de Moerdijkbrug in april 2016 later betrokken dan andere vervoerders. Door de werkzaamheden konden er minder tot geen treinen rijden.

Impact
De spoedreparatie aan de Moerdijkbrug betekende dat er circa 50 uur lang geen treinen over de brug konden rijden. ProRail redeneerde dat het het handigst was om met de grotere vervoerders eerst te verkennen wat de beste dagen en tijden zouden zijn om het spoor op de brug te repareren. Een dag later werden de andere vervoerders hierbij betrokken. RailGood vond dat oneerlijk en meende dat de kleinere vervoerders gelijktijdig moeten worden betrokken bij overleg vooraf om de impact voor alle vervoerders te minimaliseren. De ACM is het met RailGood eens.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact  
Mail ons