Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
U-OV breidt reisadvies uit met een Co2 meter
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

09-01-2017 / 11.00 uur
UTRECHT - U-OV heeft wederom een duurzame stap gezet. Vanaf nu zien reizigers bij een reisadvies op onze website www.u-ov.info, ook hoeveel Co2 tijdens de reis wordt uitgestoten. De uitstoot wordt vergeleken met de uitstoot van andere vervoermiddelen voor dezelfde reis. U-OV ziet deze toevoeging bij het reisadvies als een belangrijke ontwikkeling in haar duurzame missie.

“Onze reizigers zien in het reisadvies dankzij de Co2 meter duidelijk het verschil in Co2 uitstoot terug als zij kiezen voor de bus of voor de auto. Dit creëert meer bewustzijn.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

We hopen natuurlijk dat dit een extra prikkel geeft om te kiezen voor het OV als duurzaam alternatief. Zo dragen we bij aan een schoner en duurzamer Utrecht”, aldus Roesja Danek, Mobiliteitsmakelaar van U-OV. Na het invullen van een reisadvies ziet de reiziger onder aan de pagina de Co2 uitstoot. Deze wordt duidelijk weergegeven in cijfers en kleurbalken, waarvan groen de meest Co2 vriendelijke vervoerskeuze aanduidt.

U-OV zet grote stappen in het verduurzamen van het Utrechtse openbaar vervoer. Zo gaat het bedrijf in de lente van 2017 op lijn 1 rijden met tien nieuwe volledig elektrische bussen. De dieselbussen van U-OV rijden op schonere GTL brandstof. Ook wast U-OV haar bussen met gerecycled regenwater. De introductie van de Co2 meter bij het reisadvies sluit helemaal aan bij de duurzame ambities van U-OV.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact  
Mail ons