Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Reizen met de trein voor mensen met beperking wordt makkelijker
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

05-12-2016 / 21.00 uur
UTRECHT - Mensen met een beperking kunnen steeds makkelijker reizen met de trein. Zo kunnen mensen met bijvoorbeeld een rolstoel of met een visuele beperking bij NS al op meer dan honderd stations assistentie vragen bij het in- en uitstappen of bij begeleiding door het station. Dit jaar introduceert NS assistentieverlening op 10 stations.

Op 1 juni is assistentieverlening geïntroduceerd op de stations Kampen Zuid, Nijmegen Dukenburg, Groningen Europapark, Hoofddorp en Capelle Schollevaar. Per december 2016 wordt er assistentieverlening voor mensen met een beperking geïntroduceerd

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

op station Etten-Leur, Arnhem Zuid, Veenendaal Centrum, Rijswijk en Barendrecht. In de komende jaren komen hier nog eens 35 stations bij

Daarnaast breidde NS op de stations Delft, Tilburg, Breda, Heerlen en Schiedam Centrum de tijden waarop assistentie wordt verleend uit. Op deze stations kunnen mensen nu van de eerste tot en met de laatste reguliere trein assistentie aanvragen. In 2017 zet NS op andere stations ook een stap in het verruimen van de tijden waarop assistentie wordt verleend.

Ook is vanaf midden december is in Reisplanner Xtra-app van NS ook te zien of de uitstapzijde, ten opzichte van de rijrichting, zich links of rechts bevindt.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact  
Mail ons Foto: © NS