Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Komende weken grootschalige werkzaamheden aan de Willemsspoortunnel
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

28-11-2016 / 21.00 uur
ROTTERDAM - ProRail werkt vanaf zaterdag 3 december aan tunnelbuizen, spoor, bovenleidingen en perrons van de Willemsspoortunnel. Ruim honderd mensen zijn dag en nacht in de weer om de hinder tot een minimum te beperken. Tussen 19 december en 7 januari rijden er minder treinen omdat er testritten worden uitgevoerd met een Intercity tussen Den Haag Centraal en Breda over de Hogesnelheidslijn. Deze Intercity gaat vanaf 23 januari rijden op dit traject.

Treinreizigers moeten ondanks dat rekening houden met

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

vertraging van 3 t/m 18 december en van 7 t/m 22 januari.

Wat houden de werkzaamheden in?
De sporen en de bovenleiding in en rondom de Willemsspoortunnel moeten worden vervangen omdat ze tegen het einde van hun levensduur lopen. Zo worden storingen voorkomen. Ook werkt ProRail aan twee, soms drie tunnelbuizen en worden de perrons op station Rotterdam Blaak en station Rotterdam Zuid vernieuwd én verlaagd. Reizigers kunnen daardoor in de toekomst makkelijker gelijkvloers de trein instappen. 

Adviezen voor reizigers
NS raadt reizigers aan in deze periode rekening te houden met extra reistijd, extra overstappen en drukte in de trein. Reizigers wordt aangeraden waar mogelijk buiten de spits reizen. Voor meer informatie: ns.nl/treinverkeerrotterdam. 10 dagen van tevoren kunnen reizigers reisadviezen opvragen via de reisplanner. NS raadt reizigers aan vlak voor de reis de reisplanner nogmaals te raadplegen voor het meest actuele reisadvies.

Station Blaak
Als gevolg van het vernieuwen van de perrons op station Blaak, moeten deze eerst deels worden afgebikt. Dit geeft geluidsoverlast waardoor reizigers het fluitsignaal en de omroep niet meer goed kunnen verstaan. Ook weerkaatst het geluid in de tunnel, wat mogelijk gehoorschade zou kunnen veroorzaken. Om onveilige situaties te voorkomen zullen treinen niet stoppen op station Blaak van 3 t/m 6 december en 7 t/m 10 januari. Reizigers kunnen van en naar station Blaak reizen met de metro (RET)

Proefbedrijf Den Haag-Breda-Eindhoven
Op 23 januari start NS met de nieuwe intercity tussen Den Haag en Breda. Deze rijdt deels via de Hogesnelheidslijn (HSL). In de loop van 2017 rijdt deze intercity tussen Den Haag en Eindhoven. Met deze nieuwe verbinding heeft de reiziger straks een tijdswinst van ongeveer 11 minuten op het hele traject tussen Den Haag en Eindhoven. De trein rijdt de eerste maanden tussen Den Haag en Breda; voor reizigers die verder willen naar (of reizen vanuit) Eindhoven is er die periode een extra overstap op station Breda.

De periode tussen de twee buitendienststellingen is voor NS een uitgelezen kans om de nieuwe intercity te testen. Maandag 19 december start een volledige test van de treindienst Den Haag – Breda waarbij NS drie weken lang twee keer per uur testrijdt. Dit heet een proefbedrijf. Reizigers mogen dan nog niet mee. Ook al eerder – vanaf 3 december – start een aantal testritten, zodat machinisten ervaring kunnen opdoen met het materieel en het rijden over de HSL.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.