Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Door spontaan werkoverleg rijden er tot 14.00 uur geen trams en bussen van HTM
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

01-12-2016 / 11.00 uur
DEN HAAG - Door 'spontaan werkoverleg' rijden er tussen 10.00 uur tot 14.00 uur geen trams en bussen van de HTM. Al het materieel is na 10.00 teruggereden naar de remise. De medewerkers van HTM reizen af naar het Centraal Station in Den Haag, waar de directie van de HTM is gehuisvest. De werknemers zijn boos omdat ze de krappe rijtijden en de hoge werkdruk meer dan zat zijn. Vooraf is dit werkoverleg niet gecommuniseerd met het HTM en de reizigers. Vele mensen zijn door deze 'spontane' actie letterlijk in de kou komen te staan.

Het is bij de HTM is het jaren onrustig omtrend de dienstroosters.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

De directie van HTM voert op vandaag een gepland overleg met de vakbonden over de zogeheten dienstenpakketten waarin de rij- en rusttijden worden geregeld van trambestuurders. Medewerkers van HTM besloten de uitkomst van dit overleg niet af te wachten en onderbrak het werk om naar het hoofdkantoor toe te gaan om hun eisen kracht bij te zetten.

De werkonderbreking heeft forse impact voor de reizigers van HTM die hierdoor ernstig gedupeerd raken. HTM tracht de reizigers zo goed mogelijk te informeren. De HTM-directie is door de actievoerders niet vooraf geïnformeerd en betreurt het dat de reizigers nu de dupe worden van deze ongecoördineerde actie. De HTM-directie keurt deze actie daarom sterk af en roept op tot constructief overleg met de medezeggenschap en de vakbonden in het belang van de reizigers en het bedrijf.

De nu ontstane situatie speelt zich af in het licht van de naderende nieuwe busconcessie waarover binnenkort gesprekken starten met de opdrachtgever van HTM, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Daarnaast loopt de huidige CAO van HTM op 31 december van dit jaar af en onderhandelen vakbonden en directie over de arbeidsvoorwaarden. Ook maakt de Ondernemingsraad van HTM zich op voor de komende verkiezingen begin 2017.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.