Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Dienstregeling Groningen-Roodeschool maandag 21 november hervat
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

20-11-2016 / 19.40 uur
WINSUM - Zoals het er nu uit ziet kan ProRail vannacht de herstelwerkzaamheden aan het spoor afronden. De gehele dienstregeling wordt vanaf maandagochtend 21 november weer opgestart tussen Groningen en Roodeschool. Mochten de werkzaamheden toch nog uitlopen, dan zet Arriva bussen in tussen Groningen en Roodeschool. Arriva adviseert om vooraf je reis op hun website en Twitter goed in de gaten te houden voor de meest actuele reisinformatie.

Arriva-medewerkers hebben de persoonlijke bezittingen die passagiers noodgedwongen in de trein hebben moeten achterlaten,

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

uit de trein gehaald, geregistreerd en opgeslagen. Eigenaren kunnen zich via het informatienummer 0800 0200746 melden.

Vrijdagmiddag om 12.05 uur is de trein die richting Groningen reed bij de overweg Voslaan in de zijkant geraakt door een melktankwagen. Door de botsing ontspoorde de trein gedeeltelijk. Er raakten 18 passagiers gewond, waarvan er 11 naar een ziekenhuis zijn gebracht. De machinist bleef ongedeerd. Naast de machinist zat er nog 1 andere Arriva-medewerker in de trein die lichte verwondingen opliep.

Arriva heeft een informatienummer opengesteld over dit ongeval: 0800 0200746. Dit nummer is dit weekend bereikbaar van 7.00 tot 23.00 uur.

Onderzoek
Bij een dergelijk ongeval gaat de eerste zorg van Arriva uit naar hun reizigers, medewerkers en in dit geval de betrokken melktankwagenchauffeur. Uiteraard is er direct een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Arriva kan hier nu nog geen verdere mededelingen over doen.

Dienstregeling Groningen-Roodeschool
Het treinverkeer tussen Groningen en Roodeschool is door het ongeval dit afgelopen weekend gestremd geweest. Er hebben vervangende bussen gereden. Naar verwachting kunnen we maandagochtend 21 november de volledige treindienstregeling weer hervatten. Houd de website en Twitter goed in de gaten voor de meest actuele reisinformatie.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.