Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
GVB looft 5000 euro beloning uit voor gouden tip na overval op buschauffeur
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

05-10-2016 / 11.35 uur
AMSTERDAM - Het Gemeente Vervoersbedrijf in Amsterdam looft een beloning van 5000 euro uit voor de tip die een overval op een buschauffeur in de vroege ochtend van dinsdag 26 juli 2016 kan oplossen.

Op die bewust dinsdag 26 juli 2016 is een buschauffeur in Amsterdam-IJburg overvallen. De 41-jarige buschauffer wachtte om 03:10 uur met zijn nachtbus lijn 759 bij de halte Pampuslaan toen daar twee mannen met hem mee leken te willen. Het bleken overvallers.

.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Dader 1
Was de dader die de leiding had en de chauffeur met een mes in zijn nek verwondde. Hij leek ook nog een stroomstootwapen te hebben. De buschauffeur dacht dat hij met een Marokkaans accent sprak. Het gaat om een stevige man met een buikje. Hij commandeerde niet alleen de buschauffeur, maar ook de andere overvaller.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dader 2
Die was wat tengerder, en leek dus meer een hulpje van de ander. Hij moest de tas gooien en van de andere overvaller ook het geld oprapen.
 

Northface jack
Beide mannen waren helemaal in het donker ingepakt en leken een Northface jack te dragen.

Buit
De overvallers hebben naast het wisselgeld uit de kassalade ook verschillende boekjes met nachtkaarten meegekomen die op de bus worden verkocht. In elk boekje zitten 25 nachtkaarten, mogelijk hebben de daders die proberen te verkopen.

Verwondingen
De chauffeur blijkt door de uithaal met het mes een snijwond te hebben opgelopen in zijn nek. Er waren zes hechtingen nodig.

 

Beloning: 5000 euro
Het vervoersbedrijf in Amsterdam (GVB) wil graag een veilig OV. Daarom looft het bedrijf een beloning van 5000 euro uit voor de tip die deze overval oplost.

Stemmen van de daders
Om de veiligheid te vergroten hangen er in sommige bussen camera’s die ook geluid registeren. Daarom horen we bij deze overval ook hoe de daders praten. Kijk en luister dus naar de bewakingsbeelden.

 
Beelden uit Opsporing Verzocht over deze zaak.