Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Nieuwe metrowasstraat en quickservice punt bij Amsterdam Amstel geopend
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

14-09-2016 / 09.30 uur
AMSTERDAM - Met een stevige wasbeurt en een stop in de quickservicehal is het vernieuwde opstelterrein Amsterdam Amstel gisteren geopend door opdrachtgever Stadsregio Amsterdam, Metro en Tram, uitvoerder BAM en GVB.

Na 35 jaar waren de opstelterreinen voor de Amsterdamse metro toe aan vernieuwing.  Bovendien zorgt de komst van de Noord/Zuidlijn ervoor dat er straks veel meer metro’s gaan rijden en zijn de nieuwe metro’s langer dan voorheen. Op de locaties Gaasperplas, Isolatorweg en Amstel zijn de opstelterreinen daarom uitgebreid met extra opstelsporen en

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea


Goederentreinen.nl

aangepast aan de huidige wensen: een nieuwe washal op Isolatorweg en op Amstel een nieuwe washal én quickservicehal. Sinds vorige week zijn alle opstelterreinen weer volledig in bedrijf.

Verbouwen met de winkel open
Het terrein bij Amstel is centraal in het metronetwerk gelegen en daarom een belangrijk knooppunt voor de hele dienstregeling van de metro's. De uitdaging voor aannemer BAM was om de uitbreiding van de opstelsporen (van 11 naar 15 sporen) en de onderhoudshallen te realiseren, terwijl de metro’s gewoon bleven rijden.

Faseren op Isolatorweg
Bij opstelterrein Isolatorweg moest een deel van het terrein worden opgehoogd door damwanden te slaan en zand te storten. Er was namelijk geen ruimte om naast de 4 bestaande opstelsporen 8 extra opstelsporen aan te leggen. Hiervoor is het werk op opstelterrein Amstel tijdelijk onderbroken. Zo kon de grond op Isolatorweg inklinken terwijl intussen verder werd gewerkt bij Amstel. Daarna kon de uitvoering in één keer door op Isolatorweg met de extra opstelsporen en de washal.

De omgeving op Gaasperplas
Op Gaasperplas is naast de uitbreiding van de opstelsporen (van 4 naar 6 sporen) in goed overleg met de omgeving ook een langer geluidscherm gebouwd. Dit scherm is met zijn groene kleur en de groene klimplantjes mooi ingepast in de omgeving.

Volledig in bedrijf
Alle betrokken partijen zijn blij dat na vier jaar passen en meten de drie vernieuwde opstelterreinen weer volledig in gebruik zijn genomen. (Foto: Gé Dubbelman / Metro & Tram)

175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons