Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Station Breda feestelijk geopend
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

08-09-2016 / 20.45 uur
BREDA - Het fonkelnieuwe station in Breda is vanmiddag feestelijk geopend. Hoogtepunt was een muzikaal spektakel dat werd afgesloten door staatssecretaris Sharon Dijksma, gedeputeerde Christophe van der Maat, burgemeester Paul Depla, NS president-directeur Roger van Boxtel en president-directeur van ProRail Pier Eringa met een grote klap op de pauk(en).

“Breda heeft een station gekregen waar het trots op mag zijn en dat in niets meer valt te vergelijken met het oude stationnetje. Dit is een gebouw met een tijdloos ontwerp waar reizigers nog generaties lang

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea


Goederentreinen.nl

plezier van zullen hebben”, aldus een trotse Pier Eringa die in zijn toespraak ook het vakmanschap roemde van iedereen die bij de bouw betrokken is geweest. 

Muzikale opening
Vanochtend vroeg startte de feestelijke opening met diverse culturele en kunstzinnige acts in en rondom het station. Om 15:30 uur verplaatste iedereen zich naar het grote podium voor de muzikale openingshandeling. Tien pianisten, waaronder een aantal reizigers die hiervoor auditie hadden gedaan, speelden gezamenlijk het nummer ‘’Breda!”,  dat speciaal voor de opening was gecomponeerd. Met als apotheose een klap op de pauk(en) door alle bestuurders tezamen.

Spetterend feestweekend
Het feest gaat de komende drie dagen nog door. Op en rondom het station vinden tot en met zondag nog allerlei activiteiten en evenementen plaats waarbij verbinden centraal staat: stoomtreinen, muziek, rondleidingen, dans, theater, modelspoorbanen, culinair, fotografie….voor ieder wat wils. Bovendien is het zaterdag en zondag open monumentendag met als nieuw icoon natuurlijk het Bredase station. Een uitgebreid programma van alle feestelijkheden vindt u op de website van ViaBreda

Station Breda
Met de grote opening is een einde gekomen aan ruim vier jaar bouwen. NS, ProRail en de gemeente Breda hebben samen met de bouwcombinatie Ballast Nedam/Hurks een prachtig en uniek station neergezet met volop ruimte voor wonen, winkelen en werken. Onder één dak vind je er zes sporen, een busstation, 22.000 vierkante meter kantoorruimte en 150 woningen. Op het dak kunnen 720 auto’s parkeren en er zijn vier fietsenstalling met ruimte  voor circa 6000 fietsen. Dat alles in een solide en spraakmakend ontwerp van architect Koen van Velsen. De bouw is mede mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdrages van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de provincie Noord-Brabant.

Foto: © Inés Plasmans-Levert / ProRail - Video: © NS Stations

175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
 
 
 
 
 
 
 
 
.