Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Station Utrecht Vaartsche Rijn in gebruik genomen
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

22-08-2016 / 19.00 uur
UTRECHT - Vanochtend vroeg was het dan zover: voor het eerst konden reizigers vanaf het nieuwe station Utrecht Vaartsche Rijn met de trein reizen. Ook heeft ProRail nieuwe sporen bij Utrecht in gebruik genomen: van belang om in de toekomst meer treinen van en naar Utrecht te laten rijden. Eind dit jaar volgt er nog een grote mijlpaal als de nieuwe stationshal van Utrecht Centraal feestelijk wordt geopend.

Poort naar de stad 
Utrecht Vaartsche Rijn is een nieuwe poort naar de stad. Ontworpen door architect Paul van der Ree van StudioSK.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Paul: “Het station moest aansluiten bij de wijk. Dat is in het uiteindelijke ontwerp goed gelukt. Ik ben trots op het station. En wat ik vooral ook belangrijk vind is dat het project tot stand is gekomen in nauw overleg met de bewoners. Voor hen waren de bouwplannen namelijk behoorlijk ingrijpend.” Vanaf het nieuwe station is het even ver naar de binnenstad als vanaf Utrecht Centraal. Ook in het ontwerp komt deze gedachte terug. Op de foto’s kun je het zien, boven het station zie je een soort ‘portalen’ uitsteken. Deze vormen de poorten naar de binnenstad en verbinden de twee wijken aan weerszijden van het spoor. 

Zeven nieuwe stations
Utrecht Vaartsche Rijn is het zevende en laatste station dat open gaat van het project Randstadspoor: een uitgebreid spoornet met meer sporen, en nieuwe en comfortabele stations in de regio Utrecht. Daarmee schept ProRail ruimte voor meer treinen, voor meer reizigers, die dichter bij huis én frequenter op de trein kunnen stappen. Sinds 2007 openden NS en ProRail al de stations Amersfoort Vathorst, Utrecht Zuilen, Utrecht Terwijde, Utrecht Leidsche Rijn, Houten Castellum en Tiel Passewaaij. 

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.