Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Tot en met 9 augustus veel minder treinen van en naar Schiphol Airport
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

31-07-2016 / 19.45 uur
SCHIPHOL - ProRail vernieuwt het spoor rond Schiphol om de luchthaven ook in de toekomst goed bereikbaar te houden voor het groeiend aantal treinreizigers. Begin augustus wordt ruim een week gewerkt om de nieuwe sporen tussen Duivendrecht en Schiphol aan te sluiten op het spoorwegnet. Zo worden er nieuwe sporen gebouwd en worden er wissels en seinen geplaatst en getest. Voor vakantiegangers en anderen het advies: check vóór vertrek de NS Reisplanner.

.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea
Gevolgen voor uw reis

Maandag 1 t/m dinsdag 9 augustus

Op de volgende trajecten is er geen treinverkeer mogelijk:

  • Schiphol Airport – Amsterdam Zuid – Amsterdam RAI – Duivendrecht – Diemen Zuid
  • Schiphol Airport – Amsterdam Zuid – Amsterdam Bijlmer ArenA

Er rijden NS-bussen in plaats van treinen.

Dinsdag 2 augustus  

Op 2 augustus is er op het traject Schiphol Airport – Amsterdam Sloterdijk tevens geen treinverkeer mogelijk. Er rijden NS-bussen in plaats van treinen op dit traject. 

Tussen Schiphol Airport en Diemen Zuid / Amsterdam Bijlmer ArenA kunt u op dinsdag 2 augustus gebruikmaken van de R-net buslijnen 300 en 310.

Donderdag 4 en vrijdag 5 augustus

Op 4 en 5 augustus is er tevens geen treinverkeer mogelijk tussen Diemen Zuid en Weesp. Er rijden NS-bussen in plaats van treinen.

Houdt u in alle gevallen rekening met een extra reistijd van 15 tot 45 minuten.

Planning werkzaamheden

Ook in onderstaande periodes staan werkzaamheden gepland rond Schiphol Airport die gevolgen kunnen hebben voor uw treinreis.

  • zaterdag 24 en zondag 25 september: Schiphol Airport – Amsterdam Sloterdijk en Schiphol Airport – Duivendrecht / Amsterdam Bijlmer ArenA; 
  • zaterdag 12 en zondag 13 november: Schiphol Airport – Amsterdam Sloterdijk en Schiphol Airport – Duivendrecht / Amsterdam Bijlmer ArenA.

Geldig vervoerbewijs
Als u gebruikmaakt van de NS-bus, heeft u een geldig NS-vervoerbewijs nodig. Met een OV-chipkaart reist u met het vervangend busvervoer net zoals met de trein. U checkt in bij de start van uw reis, ook indien uw reis start met een bus. Op uw station van bestemming checkt u weer uit met uw OV-chipkaart.

Plan uw reisIn de NS Reisplanner ziet u vanaf 10 dagen voor reisdatum wat deze werkzaamheden voor uw reis betekenen. Kijkt u kort voor vertrek nogmaals voor het meest actuele reisadvies.
Meer weten over reizen tijdens werkzaamheden
Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.
 
.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 

Over een lengte van 8 kilometer verdubbelt ProRail het spoor tussen Duivendrecht en Riekerpolder/Schiphol, van twee naar vier sporen. Begin augustus wordt de laatste stap gezet en wordt het voorgebouwde spoor aangesloten op het Nederlandse spoorwegnet. De werkzaamheden bestaan onder meer uit het demonteren van oude sporen, het aansluiten van de nieuwe sporen, het plaatsen van bovenleidingen, het vervangen van wissels, het testen van beveiliging en het plaatsen en in gebruik nemen van seinen.

OV SAAL
De werkzaamheden zijn onderdeel van het project OV SAAL (Schiphol-Amsterdam-Almere-Lelystad), dat wordt gefinancierd door het ministerie van IenM. Doel van OV SAAL is meer capaciteit op het spoor en veilig en snel treinverkeer in de noordelijke Randstad.

Vergroten capaciteit opgangen
Ook wordt op station Schiphol Airport gewerkt aan het vergroten van de capaciteit van de opgangen van de perrons naar Plaza om het groeiend aantal reizigers nog beter te kunnen faciliteren. Met ingang van 10 augustus zet NS extra medewerkers in om reizigers op station Schiphol Airport te begeleiden bij het spreiden op de perrons en te verwijzen naar de opgangen van Plaza.

Samenwerking met partners
Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Stadsregio Amsterdam, Gemeente Amsterdam, Schiphol, NS en ProRail werken samen aan een goede OV-bereikbaarheid van Amsterdam Airport Schiphol nu en in de toekomst. Dit is cruciaal voor de concurrentiepositie van de luchthaven Schiphol en daarmee van belang voor de economie van de metropoolregio Amsterdam en Nederland.

Station Schiphol Airport ligt strategisch in het Nederlandse spoornetwerk. Het treinverkeer van en naar Schiphol groeit. Het station telt op dit moment circa 91.000 treinreizigers op een gemiddelde werkdag.

Toekomstige groei faciliteren
Om de toekomstige groei te faciliteren werken de organisaties aan verbetering voor zowel de korte termijn als de (middel)lange termijn. Op korte termijn creërt ProRail meer ruimte op perrons en opgangen, werken ze aan verdere verbetering van de reisinformatie en de betrouwbaarheid van het spoorsysteem. Deze maatregelen dragen bij aan het comfort en de kwaliteitsbeleving van de treinreiziger. Voor de langere termijn werken ze aan plannen voor de uitbreiding van het OV-knooppunt Schiphol.