Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Blauwe Engel van Transit Oost staat weer binnen
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

01-07-2016 / 14.15 uur
WINTERSWIJK - Gisteren kon de Blauwe Engel van de stichting Transit Oost uit Winterswijk na 14 jaar eindelijk weer naar binnen.

De stichting heeft er jaren na gestreefd een eigen onderkomen te realiseren om haar unieke openbaarvervoer geschiedenis van Oost-Nederland te behouden voor de toekomst. De Blauwe Engel (Dieseltreinstel DE2 nr. 186) behoort tot de mobiele erfgoed collectie van de stichting, waarin ook enkele voertuigen van de Geldersche Tramwegen (GTW) zijn ondergebracht. Nu de Blauwe Engel onderdak staat heeft de stichting één van zijn doelen weten te behalen.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

De volgende stap is realiseren van het museumgedeelte. Het nieuwe museum in Winterswijk zal in het voorjaar van 2017 haar deuren openen voor publiek.

Blauwe Engel
De Blauwe Engel was in de jaren ’60 tot ’80 van de vorige eeuw het gezicht van de Nederlandse Spoorwegen in Oost-Nederland. De in een blauwe kleurstelling afgeleverde treinen krijgen vanwege het markante gevleugelde symbool van fabrikant Allan al snel de bijnaam “Blauwe Engel”. Nadat ze in de loop der jaren allemaal een rood uiterlijk met een gele tien-harige snor op de kop krijgen, voert de NS de meeste tussen 1981 en 1985 af. 25 treinstellen type DE-2 ondergaan in de periode 1971-1981 een grondige revisie/modernisering en doen in NS-geel dienst tot 1997. Treinstel 186 rijdt zelfs tot 2001.
.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons Bekijk ook onze reportage over ons bezoek aan Transit Oost in 2015 in hun tijdelijke onderkomen.
.  
  Onderstaande foto's zijn ter beschikking gesteld door Transit Oost