Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Bussen rijden weer na wilde staking in Almere
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

15-06-2016 / 20.00 uur
ALMERE - De stadsbussen in Almere zijn woensdagmiddag rond 17.15 uur na een wilde staking weer gaan rijden. Chauffeurs staakten vanaf 15.15 uur omdat er een ruit van een bus was ingeslagen op de Kruierstraat. Daarbij is een passagier gewond geraakt aan een oog. 

Twee mannen probeerden een wegrijdende bus te halen, maar daar slaagden zij niet in. Eén van hen gaf daarbij een klap tegen een zijruit die hierdoor brak.

Een passagier in de bus raakte lichtgewond aan het

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

hoofd door rondvliegend glas. Hierna renden beide mannen weg in de richting van de Zoetelaarspassage. De politie heeft met meerdere eenheden naar beide personen gezocht maar hen niet meer aangetroffen.

De politie sluit niet uit dat de verdachte ook zelf gewond is geraakt aan zijn hand. De busmaatschappij doet aangifte van vernieling en de politie zet het onderzoek naar de daders voort. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden bij de politie via 0900-8844. Connexxion heeft videobeelden overgedragen aan de politie.


Veel problemen met bussen in Almere
Afgelopen zondag en maandag reden buschauffeurs al enige tijd niet door de Kruidenwijk omdat jongeren daar drie dagen lang stenen naar bussen hadden gegooid. De gemeente Almere kondigde maatregelen aan, zoals extra surveillanten en cameratoezicht. De directie van Connexxion overlegt woensdag nog met burgemeester Weerwind over wat er nu moet gebeuren. Vorige week werd een bus in Almere Haven overvallen.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.