Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Treinverkeer Utrecht Centraal komt langzaam op gang na uitgelopen werkzaamheden
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

30-05-2016 / 09.20 uur - Laatste update 10.00 uur
UTRECHT - Het treinverkeer rond Utrecht Centraal is maandagochtend rond 9.00 uur langzaam weer op gang gekomen nadat de werkzaamheden van het afgelopen weekend waren uitgelopen.

Vanaf donderdagavond 20.00 uur was ProRail rond Utrecht op verschillende locaties aan het werk om de sporen rondom de Domstad te ontvlechten. Vrijwel alles is vernieuwd: sporen, bovenleiding, seinen, wissels, kabels, leidingen en perrons. Utrecht Centraal heeft er twee nieuwe sporen en een nieuw perron bijgekregen. Bij Lunetten hoeven treinen elkaar niet meer te kruisen en dat levert tijdwinst op.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Bij Houten is het spoor verdubbeld.

Een groot deel van de Utrechtse sporen is nu op een nieuw beveiligingssysteem aangesloten. Daarvoor heeft ProRail nieuwe relaishuizen gebouwd. Veel wissels zijn aan het nieuwe beveiligingssysteem gekoppeld. Er zijn dit weekend ruim zestig nieuwe seinen in gebruik genomen. Daarnaast is de beveiliging in de richting van Maarssen aangepast. Dat alles maakt de beveiliging robuuster en minder gevoelig voor verstoringen.

Zondagavond liet ProRail al weten dat de werkzaamheden waarschijnlijk zouden gaan uitlopen. Toen werd alleen nog gesproken over geen treinen tussen Utrecht en Geldermalsen. Vanochtend vroeg bleek dat er ook in andere richtingen (veel) minder treinen en soms geen treinen konden rijden.

Zo was er naast Utrecht - Geldermalsen ook geen treinverkeer mogelijk tussen Utrecht en Breukelen. Tussen Utrecht en Woerden reden geen Sprinters en ook tussen Utrecht Centraal en Utrecht Overvecht reden minder treinen.

Inmiddels rijden de meeste treinen rond Utrecht Centraal weer maar moeten reizigers nog wel rekening houden met extra reistijd.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.