Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Spoortunnel Delft voorzien van mobiel bereik
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

13-05-2016 / 16.00 uur
DELFT - Ruim een jaar na opening is er eindelijk mobiel bereik in de spoortunnel van Delft. Vanaf donderdag 12 mei kunnen klanten van KPN, Vodafone en Tele2 op het station en in de twee spoorbuizen op het drukke traject door Delft ongestoord bellen en mobiel internet gebruiken.

Complexe klus
KPN en ProRail hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan de realisatie van mobiele bedekking in de spoortunnel Delft en het ondergrondse station.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Een complexe klus want er gelden voor spoortunnels  strenge veiligheidseisen en de spoortunnel bij Delft ligt bovendien op een van de drukst bereden trajecten van Nederland. Om zo min mogelijk hinder voor reizigers te veroorzaken, is de tunnel beperkt vrijgegeven voor de werkzaamheden aan het netwerk.

20 mobiele antenne installaties
De tunnel is zestien keer ’s nachts buiten dienst gesteld om in totaal twintig mobiele antenne installaties en ruim 3,5 kilometer kabel aan te leggen. Het netwerk is de afgelopen weken uitgebreid getest, zodat het niet stoort met het C2000-systeem van de hulpdiensten en het belsysteem van machinisten en de verkeersleiding. De komende weken wordt het netwerk intensief gemonitord en verder geoptimaliseerd.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact  
Mail ons
.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bekijk bovenstaande video van ProRail.
   
. Lees en bekijk ook:
.  
  - Station Delft officieel geopend
  - Eerste officiële trein door de nieuwe Spoortunnel in Delft