Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Contant geld uit Arriva bussen per 1 januari 2018
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

28-04-2016 / 10.00 uur
HEERENVEEN / TILBRUG - Na opnieuw een overval in een Arriva-bus in Tilburg op vrijdag 22 april jl. is er de afgelopen dagen intensief overleg gevoerd tussen de vakbonden en Arriva. Uitkomst van deze overleggen is dat Arriva ernaar streeft om vanaf uiterlijk 1 januari 2018 in al haar bussen in  Nederland geen contant geld meer te accepteren. Daarnaast is er een akkoord bereikt over een specifiek pakket aan maatregelen voor Tilburg.

Partijen zijn het er over eens dat deze maatregel met een grote mate van zorgvuldigheid uitgevoerd moet worden.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Daarom gelden voor het niet meer accepteren van contant geld vanaf uiterlijk 1 januari 2018 de volgende drie voorwaarden:

1.     Stabiele en goed functionerende techniek;

2.     Overeenstemming met alle betrokken overheden;

3.     Goed geïnformeerde reizigers.

Maatregelen Tilburg
De maatregelen zijn onderdeel van het landelijke Arriva-plan ‘Veilig op weg naar cashloos betalen in onze voertuigen’, waar Arriva sinds de recente overvallen in maart mee aan de slag is gegaan. In overleg met de vakbonden zijn aanvullende maatregelen afgesproken specifiek voor Tilburg. Zo zijn er onder andere extra BOA’s toegezegd en is er voor chauffeurs die dit wenselijk vinden de mogelijkheid extra begeleiding in de avonduren (vanaf 19.00 uur) te krijgen.

Per 1 juli 2016 start de proef ‘Pinnen in de bus’ in Tilburg en ’s-Hertogenbosch. Onderdeel van deze proef is dat onder de eerder genoemde voorwaarden ernaar wordt gestreefd om per uiterlijk 1 oktober 2016 vanaf 19.00 uur geen contant geld meer te accepteren in de bussen van de stadsdienst Tilburg. Naast de proef ‘Pinnen in de bus’ is er een heel pakket aan maatregelen in voorbereiding om de hoeveelheid contant geld op de bussen op korte termijn verder te verminderen. 

Introductie van het C-team
Voor de uitvoering van het pakken aan maatregelen introduceert Arriva ook de samenwerking in het zogenaamde C-team, dat in co-creatie met de projectleider van Arriva helpt de maatregelen optimaal uit te rollen. In het C-team zullen onder meer vertegenwoordigd zijn: chauffeurs, de ondernemingsraad, consumentenorganisatie(s), medewerkers van commercie en communicatie, leidinggevenden en de politie.

Het Arriva-plan ‘Veilig op weg naar cashloos betalen in onze voertuigen’ is volledig in lijn  met de landelijke aanpak voor veilig betalen van de stads- en streekvervoerders. De ervaringen en bevindingen tijdens de uitrol van de maatregelen uit dit plan worden door Arriva actief gedeeld met collega-vervoerders zodat we aan dit probleem gezamenlijk zo goed mogelijk het hoofd kunnen bieden.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.
 
.