Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Nieuwe stadstram gaat rijden op tram 17; routes tram 16 en 17 wijzigen
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

28-04-2016 / 10.00 uur
DEN HAAG - Vanaf maandag 2 mei 2016 kunnen reizigers voor het eerst mee met de nieuwe stadstram van HTM op de route van tram 17 tussen Wateringen via Rijswijk naar Den Haag Korte Voorhout. De oude rood-beige trams worden op dit deel vervangen door de nieuwe trams. De nieuwe stadstram (Avenio) is toegankelijk voor iedereen door de lage instap en veilig, betrouwbaar en duurzaam. Door de oude trams in een keer te vervangen door nieuwe trams, kunnen reizigers met rollator, rolstoel of kinderwagen altijd rekenen op een gelijkvloerse tram. Verkeerswethouder René van Hemert van de gemeente Rijswijk is blij met de komst van de moderne stadstram:

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

“Rijswijk ontvangt de nieuwe tram met open armen, reizen in en rond Rijswijk wordt nog prettiger.”

Rolstoeltoegankelijke halten
Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de gemeenten en HTM werken samen aan steeds beter openbaar vervoer, dat comfortabel, toegankelijk, gemakkelijk en betrouwbaar is. De nieuwe stadstram van HTM maakt daar onderdeel van uit. Maar ook het vernieuwen van halten om gemakkelijk te kunnen instappen en op een prettige manier te kunnen wachten op de tram. Behalve halte station Hollands Spoor (in beide richtingen) en eindpunt halte Korte Voorhout (alleen de uitstaphalte) zijn alle halten op het traject van tram 17 tussen Wateringen en Korte Voorhout toegankelijk voor reizigers met een rolstoel. Halte station Hollands Spoor wordt in de toekomst ook rolstoeltoegankelijk gemaakt.

Routes tram 16 en 17 wijzigen
Voor zowel tram 16 als tram 17 betekent de komst van de nieuwe tram een verandering vanaf 2 mei 2016. Zo gaat tram 17 met nieuwe trams rijden tussen Wateringen via Rijswijk naar Den Haag Korte Voorhout.  Tram 16 blijft vanuit Wateringen dezelfde route rijden met de rood/beige trams tot het centrum van Den Haag en rijdt in plaats van tram 17 verder naar het Statenkwartier.

Stap voor stap
Op 2 november 2015 introduceerde HTM de nieuwe stadstram op het traject van tram 2. Een voor een werden de Randstadrailtrams vervangen door de nieuwe stadstram. Sinds januari van dit jaar wordt de dienstregeling van tram 2 uitgevoerd met alleen maar nieuwe stadstrams. Inmiddels rijden de nieuwe trams sinds begin maart ook op lijn 11 en vanaf 2 mei 2016 dus ook op lijn 17.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.
 
.