Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Drie dagen geen treinverkeer mogelijk over de Moerdijkbrug
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

10-04-2016 / 18.00 uur
ROTTERDAM - Vanwege herstelwerkzaamheden aan het spoor op de Moerdijkbrug is er van woensdag 13 april tot en met vrijdag 15 april geen treinverkeer mogelijk tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe. Dagelijks reizen er op dit traject ongeveer 75.000 mensen met de trein. NS zet alles op alles om haar reizigers een zo goed mogelijk alternatief te bieden en komt na het weekend met de plannen hiervoor (bijvoorbeeld inzet van bussen en omreisroutes). Vanwege de korte termijn waarop dit nu geregeld moet worden, is het onmogelijk om voor alle reizigers een volwaardig alternatief te bieden. Normaal gesproken vraagt een buitendienststelling van deze omvang maanden voorbereidingstijd.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Moerdijkbrug
ProRail controleert regelmatig het spoor. Tijdens een reguliere controle zijn er haarscheurtjes in de rails van de Moerdijkbrug gevonden. Deze scheurtjes kunnen op termijn voor onveilige situaties zorgen.
Het is nog onduidelijk hoe de scheurtjes zijn ontstaan. Om het te kunnen herstellen is het noodzakelijk om het spoor voor treinverkeer geheel af te sluiten.

Overleg
ProRail heeft na overleg met de betrokken reizigers- en goederenvervoerders de keuze gemaakt voor bovengenoemde data. De werkzaamheden moeten voor 17 april aanstaande afgerond zijn, omdat vanaf dan de Brabantroute (met de Moerdijkbrug) als omrijdroute gebruikt zal worden voor de Betuweroute die van zaterdag 16 april tot en met zondag 16 oktober grotendeels buiten dienst wordt gesteld vanwege aanleg van het derde spoor naar Duitsland.

Reisplanner
Reis je op het traject tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe check dan voor vertrek de laatste reisinformatie op je reisplanner. ProRail betreurt de overlast voor NS, goederenvervoerders en hun klanten.
Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.