Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Sweco werkt aan toegankelijk van 9 stations
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

07-04-2016 / 11.00 uur
DE BILT - In opdracht van aannemer K_Dekker bouw & infra b.v. werkt advies- en ingenieursbureau Sweco (voorheen Grontmij) tot half 2020 aan de verbetering van de perrontoegankelijkheid van 9 treinstations in Nederland voor reizigers met een functiebeperking. 

Het project maakt deel uit van het programma Toegankelijkheid van ProRail en NS, en heeft als doel dat in 2030 reizigers met een functiebeperking 90% van hun reizen zelfstandig kunnen maken.

.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

9 stations beter toegankelijk
In dit project worden op 9 treinstations de perrons beter toegankelijk gemaakt door het plaatsen van liften en (het aanpassen van) hellingbanen. Het betreft de volgende stations: Eindhoven Strijp-S, Heeze, Wolfheze, Bloemendaal, Driehuis, Haarlem Spaarnwoude, Den Helder Zuid, Tilburg Reeshof en Arnhem Presikhaaf. Sweco levert via een Design & Build contract de civieltechnische en constructieve engineering, het bemalingsadvies en voert de benodigde bodemonderzoeken uit. Het project loopt tot half 2020, waarbij de stationslocaties gefaseerd worden aangepakt.

Samenwerking ingenieursbureau en aannemer
Wouter Ganzinga, tendercoördinator bij K_Dekker bouw & infra b.v.: “Sweco heeft veel ervaring met het werken voor ProRail en NS zoals bij Centraal Station Den Haag, station Tilburg en de Spoorzone in Delft. Dit was voor ons van groot belang bij dit project.”

Saskia van den Bronk, commercieel directeur bij Sweco: ”De markt verandert daarom werken wij werken steeds vaker samen met aannemers als opdrachtgever of als partner in een consortium. We vullen  de expertise van K_Dekker Bouw & Infra aan met brede ingenieursadviesdiensten en ruime ervaring met het verbouwen van stations waardoor reizigers met een functiebeperking straks makkelijker met de trein kunnen reizen.”

Sweco en K_Dekker bouw & infra b.v. werkten reeds samen aan de nieuwe brug Muiden en zijn momenteel actief met de herinrichting van het stationsgebied Leeuwarden.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.
 
.