Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Megaklus rond Utrecht begonnen
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

25-03-2016 / 20.00 uur
UTRECHT - Vrijdagavond om 19.00 uur zijn ProRail en haar aannemers begonnen met de omvangrijke werkzaamheden rond Utrecht. Er wordt 81 uur aan één stuk door gewerkt tot en met dinsdagochtend 29 maart om 05.00 uur. ProRail sluit enkele nieuwe stukken spoor aan op het bestaande spoor. Na de werkzaamheden kunnen de treinen bij Lunetten door de nieuwe dive-under rijden.

In het spoor tussen Utrecht en Bunnik worden twee 128 meter lange hoge snelheidswissels geplaatst.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Door deze werkzaamheden kunnen er veel minder treinen rijden van en naar Utrecht Centraal. NS adviseert reizigers om regelmatig de Reisplanner te checken zodat zij niet voor verrassingen komen te staan in het Paasweekend.

Straks: klaar voor de toekomst
In het Paasweekend worden er onder andere nieuwe sporen aangesloten aan de zuidzijde van Utrecht. Ook plaatst ProRail twee hogesnelheidswissels op het spoor richting Bunnik. Deze werkzaamheden maken onderdeel uit van de spoorvernieuwing bij Utrecht Centraal. Eind 2016 zijn de meeste vernieuwingen op en rond Utrecht gerealiseerd. Het spoor en het station zijn dan klaar voor de toekomst, geschikt voor meer treinen en voor 360.000 reizigers per dag.

Aangepaste dienstregeling
De werkzaamheden hebben veel invloed op de dienstregeling van de treinen. Utrecht Centraal blijft bereikbaar, maar wie deze dagen op pad wil moet rekening houden met langere reistijden, vaker overstappen, omreizen via een andere route, drukke treinen en reizen met de bus in plaats van met de trein. Dit geldt voor reizigers op de trajecten:

  • Den Haag Centraal/Rotterdam Centraal - Utrecht Centraal
  • Utrecht Centraal - 's Hertogenbosch - Sittard/Heerlen
  • Den Dolder/Naarden-Bussum - Utrecht Centraal
  • Schiphol Airport - Breukelen - Utrecht Centraal
  • Utrecht Centraal - Driebergen-Zeist - Nijmegen

Het volledige overzicht inclusief reisadvies is te vinden op ns.nl/treinverkeerutrecht. Voor een reisadvies op maat kunnen reizigers de Reisplanner raadplegen op de website of via de app.

Informatie tijdens de werkzaamheden
Tijdens de werkzaamheden staan extra NS-medewerkers klaar voor de reiziger. Waar dit kan, worden treinen die wel rijden (en de treinen op de omleidingsroutes) langer gemaakt.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Op vrijdagavond 25 maart om 18.55 uur passeert de eerste werktrein voor de omvangrijke werkzaamheden Schalkwijk (gemeente Houten). Achter RF loc 24 (ex VolkerRail 203-3) hangen drie kranen van VolkerRail waaronder de Obelix.