Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Trein gekanteld na aanrijding met hoogwerker in Dalfsen
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

23-02-2016 / 10.40 uur / Laatste update 12.45 uur
DALFSEN - Vanochtend is een Arriva-trein iets voor 9 uur in botsing gekomen met een hoogwerker op een bewaakte overweg op Het Lageveld tussen Ommen en Dalfsen. De trein reed van Zwolle naar Emmen toen het op de overweg in botsing kwam met een hoogwerkertje op rupsbanden. Bij de botsing is de trein ontspoord en op zijn kant langs het spoor terechtgekomen. Er is gelijk een grootschalig hulpverlening op gang gekomen. Burgemeester Han Noten van Dalfsen maakte bekend dat er bij het ongeluk één dode en zes gewonden gevallen zijn. Het dodelijk slachtoffer is de machinist van de trein. Twee gewonden zijn naar het Isala Ziekenhuis in Zwolle overgebracht.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Vier mensen zijn ter plaatse behandeld en mogen naar huis. De trein was op het tijdstip erg rustig, waardoor er relatief weinig gewonden zijn gevallen.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid, de politie en justitie zijn een onderzoek naar het ongeluk begonnen. De bestuurder van de hoogwerker is aangehouden in verband met strafrechtelijk onderzoeken wordt verhoord.

De veiligheidsregio IJsselland heeft een informatienummer geopend welke te bereiken is onder telefoonnummer: 088 11 97 77 7. Ook vervoerder Arriva heeft in informatienummer geopend welke te bereiken is ondr nummer: 0800 0200746

Het spoor heeft door de botsing flinke schade opgelopen. Voordat de totale schade goed kan worden opgenomen en met herstel begonnen kan worden, moet eerst het onderzoek ter plekke door politie, ProRail, Arriva en de Inspectie Leefomgeving en Transport afgerond worden. Op dit moment kan ProRail nog niet aangeven hoe lang een en ander gaat duren.

Staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu) laat weten er geschrokken te zijn van het ernstige treinongeluk. Haar medeleven gaat uit naar alle slachtoffers en nabestaanden.  Ook Pier Eringa, president-directeur ProRail, heeft namens ProRail laten weten geschokt te zijn door het ongeval en betuigt zijn medeleven aan de slachtoffers en hun familie en vrienden.

Er rijden de rest van de dag geen treinen meer tussen Zwolle-Ommen.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons