Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Jandino in nieuwe campagne van ProRail
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

05-02-2016 / 13.15 uur - Update 09-02-2016 / 09.00 uur
UTRECHT - Zoals wij afgelopen vrijdag al gemeld hebben gaat comedian Jandino Asporaat ProRail de komende weken helpen met hun campagne voor veilig gedrag op overwegen. De spoorbeheerder gaat vanaf vandaag campagne voeren voor veilig gedrag op overwegen.

De campagnes zijn hard nodig want er gebeuren nog steeds te veel ongevallen op spoorwegovergangen. In 2015 zijn er 30 ongevallen op Nederlandse overwegen geweest, waarbij helaas dertien mensen om het leven zijn gekomen en twee mensen zwaargewond raakten.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Let op!
Voor de slachtoffers, familieleden en omstanders is een ongeval op een overweg een gruwelijke gebeurtenis. ProRail kan het niet vaak genoeg zeggen: let goed op bij overwegen. De meeste ongevallen zijn namelijk gevolg van gevaarlijk gedrag. 

Aangiften
ProRail accepteert onveilig gedrag op overwegen niet en wil een duidelijk signaal afgeven. Wie op heterdaad betrapt wordt op het negeren van overwegbomen en -lichten kan een bekeuring krijgen. Daarnaast doet ProRail ook steeds vaker aangifte achteraf.

Gevaarzetting
Deze weggebruikers brengen namelijk niet alleen zichzelf in gevaar, maar ook anderen zoals treinreizigers. Bovendien pleegden ze een strafbaar feit. In totaal zijn er in 2015 vier aangiften gedaan tegen weggebruikers bij overwegen. 

.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.