Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Dak van station Arnhem Centraal valt in de prijzen
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

02-02-2016 / 12.45 uur
ARNHEM - Het glooiende dak van station Arnhem Centraal sluit prachtig aan op het heuvelachtige landschap in de omgeving. Bovendien is een technisch hoogstandje. Aldus de jury van het Dak van het Jaar 2015 over het winnende dak.

De prijs 'Dak van het Jaar' is voor het eerst uitgereikt op woensdag 27 januari 2016. En wel door professor ir. Nico Hendriks, werkzaam aan de TU Eindhoven. De Award is in het leven geroepen om de innovativiteit en het vakmanschap in de dakenbranche te tonen en te stimuleren. Uit de longlist van 14 inzendingen won het dak van 

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

OV-Terminal Arnhem Centraal de eerste prijs.

De jury was zeer onder de indruk van het ontwerp van het dak van station Arnhem Centraal. Volgens de jury grenst de montage van 4000 verschillende micro betonplaten aan het "onmogelijke". De plaatsing van de betonplaten met behulp van GPS is bovendien vernieuwend in de dakenbranche. "De realisatie van dit dak is een hoogstandje waar de jury zeer van onder de indruk is." 

Over Arnhem
In Arnhem heeft ProRail samen met NS en de gemeente Arnhem een compleet nieuwe stationshal gebouwd. Op 19 november 2015 werd de stationshal officieel geopend. De bouw van de stationshal vormt de kroon op de vernieuwing van het stationsgebied Arnhem en zorgt voor een logische verbinding tussen de verschillende vormen van openbaar vervoer.
Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons