Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
NS: Minder agressie rondom het spoor; vakbonden niet tevreden
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

28-01-2016 / 09.45 uur
UTRECHT - In 2015 is er door NS-personeel 642 keer aangifte gedaan van agressie (inclusief fysieke agressie, bespugen en ernstige bedreigingen).  In 2014 waren dit er nog 774 en in 2013 was er in 777 gevallen aangifte gedaan van agressie. NS is positief over deze dalende trend. "De dalende trend is positief en waarschijnlijk een gevolg van het steeds betere samenspel van meer poortjes op stations, de terugkeer van politie, camera’s en bijvoorbeeld meer beveiligers. De dalende trend past ook in het feit dat reizigers jaar op jaar positiever zijn over de sociale veiligheid op stations en in het OV", aldus NS-woordvoerder Edwin van Scherrenburg.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Succesvolle test met digitaal bekeuren
Michel Bourgonje, programmamanager sociale veiligheid bij NS: “Elk incident tegen reizigers of NS-personeel blijft er één te veel. Dat is ook de reden dat we volop bezig blijven met het onderzoeken van wat we nog meer kunnen doen in samenwerking met de politie. Zo is NS naast de vorig jaar gelanceerde extra maatregelen inmiddels ook een proef gestart met bodycams bij beveiligers en V&S-personeel. Daarnaast testen we sinds kort het eenvoudig digitaal afhandelen van bekeuringen met de smartphone. Digitaal handhaven gaat veel sneller en zo neemt ook de kans op escalatie af. Dit gaan we nu breed uitrollen binnen NS vanwege de positieve ervaringen. Zo pakken we volop door met innovaties om overlast, agressie en zwartrijden een halt toe te roepen.”

Vakbonden niet tevreden
De vakbonden FNV en VVMC zijn niet zo positief als NS. Zij denken dat steeds meer NS-personeel de moeite niet meer neemt om agressie te melden. Daarnaast stelt de FNV dat er is nog steeds geen tweede conducteur op elke trein aanwezig is en dat er is geen politie zichtbaar is op de grote perrons." Spoorvakbond VVMC zegt dat de agressie tegen NS-personeel de laatste tijd juist weer toeneemt.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.