Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
ProRail gaat vluchtelingen voorlichten over gevaren langs het spoor
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

26-01-2016 / 13.30 uur
UTRECHT - Spoorbeheerder ProRail gaat voorlichting geven over de regels en gevaren van het Nederlandse spoor. Dit omdat niet alle vluchtelingen direct bekend zijn met het Nederlandse spoor. ProRail gaat de voorlichting in samenwerking met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) geven.

Het ene spoor is het andere niet
Vluchtelingen die in de Nederlandse asielzoekerscentra (azc’s) verblijven, komen uit landen waar de situatie rondom het spoor heel anders is dan in Nederland.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Veel vluchtelingen zijn onbekend met de risico’s die het Nederlandse spoor kan hebben, zoals de hoge snelheid van onze treinen. Ook kennen zij de regels bij onze overwegen vaak minder goed.

Incidenten
En die onervarendheid ziet ProRail helaas terug in de incidenten die afgelopen periode zijn gebeurd met asielzoekers en het spoor. Zo stak een man in Zwolle de sporen over om een ander perron te bereiken en zijn er spoorlopers gesignaleerd langs de rails bij Eindhoven. 

Voorkomen
Om ongevallen te voorkomen, heeft ProRail in samenwerking met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) informatiemateriaal  ontwikkeld speciaal voor vluchtelingen. Het materiaal betaat uit een folder en posters met waarschuwingen in het Arabisch, Frans en Engels. Het COA heeft al voorlichtersmateriaal over ijs, wakgevaar en tekenbeten. Hier komt nu dus voorlichting  over het spoor bij. 

Campagne
ProRail wil ongevallen voorkomen en het spoor betrouwbaarder houden. Daarom doen ze er alles aan om spoorlopen en gevaarlijk gedrag bij overwegen te voorkomen. Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) van ProRail voeren dagelijks controles uit. 

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.
.