Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Veel hinder door kapotte bovenleiding rondom Den Bosch
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

21-01-2016 / 12.45 uur
DEN BOSCH - Reizigers ondervinden vanaf vanochtend grote hinder van een kapotte bovenleiding op station Den Bosch. Op dit moment is er weer treinverkeer mogelijk tussen Den Bosch en Nijmegen en rijden er minder treinen tussen Den Bosch en Utrecht. ProRail werkt met man en macht aan het herstel.

Reizigers kunnen het beste voor vertrek de reisplanner raadplegen en goed letten op de omroepberichten. Er zijn omreismogelijkheden en er worden bussen ingezet. De verwachting is nu dat er vanaf 15:30 uur weer treinen kunnen rijden tussen Eindhoven en Den Bosch

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

en dat het herstel tussen Tilburg en Den Bosch tot 22:00 uur vanavond gaat duren.

Kapotte bovenleiding
De bovenleiding ging vanochtend kapot op het moment dat een trein uit Tilburg het station van Den Bosch binnenreed. Wanneer de bovenleiding kapot gaat, valt direct de spanning weg en is er geen treinverkeer meer mogelijk. Om te controleren of de bovenleiding ook op andere plaatsen is beschadigd, vindt er een uitgebreide inspectie plaats. Daarbij is inmiddels op meerdere plaatsen tussen Tilburg en Den Bosch schade geconstateerd aan de bovenleiding. Alles wijst er nu op dat de schade is ontstaan door een defect aan de stroomafnemer van de trein.  Dit zal nader onderzocht worden.

Herstel
Medewerkers van ProRail en haar aannemer zijn volop bezig met herstelwerkzaamheden. Het repareren van de bovenleiding is specialistisch werk dat arbeidsintensief is. Samen met de aannemer doet ProRail haar uiterste best de bovenleiding zo snel mogelijk weer te repareren. (Foto: Rene Vegter / ProRail)

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.