Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Stationshal Den Haag Centraal bijna klaar
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

15-01-2016 / 09.45 uur
DEN HAAG - Het is bijna zover. De laatste klussen worden nu nog uitgevoerd zodat staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu de geheel vernieuwde stationshal van Den Haag Centraal op 1 februari officieel kan openen. De afgelopen jaren heeft ProRail het station flink onder handen genomen.

Onder een glazen dak van twee voetbalvelden groot, komen nu alle soorten openbaar vervoer bij elkaar. Het nieuwe station is ruim, licht en overzichtelijk. Op verschillende verdiepingen van het station vinden de reizigers gemakkelijk aansluiting op het

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Haagse trein-, bus- en tramverkeer. Helemaal af is het totale station overigens nog niet. Momenteel wordt er nog hard gewerkt aan het nieuwe Haags Startstation Erasmuslijn (HSE) en het busstation boven het station gaat ook nog verbouwd worden.

ProRail werkt aan de grootste vernieuwingsslag sinds het 175-jarige bestaan van de spoorwegen. Het totaal vernieuwde Den Haag Centraal maakt hier deel van uit. Recent zijn de vernieuwde stations van Rotterdam Centraal, Delft, Arnhem Centraal en Amsterdam RAI al geopend en dit jaar worden naast het vernieuwde Den Haag Centraal ook nog de vernieuwde stations van Breda, Eindhoven, Tilburg en Utrecht Centraal geopend.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's  
Treinenfoto's  
Contact  
Mail ons