Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Let op: dit weekend werkzaamheden op Utrecht Centraal
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

08-01-2016 / 10.45 uur
HOUTEN - Komend weekend wordt er door ProRail en haar aannemers weer hard gewerkt aan de sporen rond Utrecht Centraal. Dit heeft gevolgen voor het treinverkeer. Op zaterdag 9  en zondag 10 januari wordt ten zuiden van het station de bovenleiding vernieuwd en worden er kabels en leidingen aangelegd. Ook wordt dit weekend een stopmachine ingezet voor het onderhoud van het spoor. Zo zorgt ProRail dat het spoor stabiel en stevig ligt. 

Om in de toekomst meer treinen te kunnen laten rijden van en naar Utrecht, worden de sporen rondom het station vernieuwd. 

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Aan het einde van 2016 is het spoorknooppunt Utrecht klaar voor de toekomst. De sporen rond Utrecht Centraal zijn dan grotendeels vernieuwd en in rechte banen gelegd en er zijn twee nieuwe sporen bijgebouwd. Daarmee komt er meer ruimte voor reizigers- en goederentreinen. Op de vernieuwde, brede perrons is meer ruimte voor de reizigers. Ook heeft Utrecht Centraal dan een totaal vernieuwd station, geschikt voor 100 miljoen reizigers per jaar.

Check voor vertrek
In 2016 wordt er nog veel werk in Utrecht verzet. Om de overlast voor reizigers zoveel mogelijk te beperken werkt ProRail vooral in de weekenden, 's nachts en tijdens vakanties aan het spoor. Reizigers moeten rekening houden met langere reistijden, vaker overstappen, drukke treinen en reizen per bus in plaats van met de trein. Advies is om altijd voor vertrek de reisplanner te checken op ns.nl

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact  
Mail ons
.
...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.
Bekijk ons filmpje over de werkzaamheden aan de sporen rond Utrecht in 2016