Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Spoorwegmuseum trakteert 1000 Utrechtse vrijwilligers op Winter Station
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

16-11-2015 / 11.10 uur
UTRECHT - Het Spoorwegmuseum organiseert, in samenwerking met Vrijwilligerscentrale Utrecht (VCU), op zaterdag 19 december een speciale middag voor 1000 Utrechtse vrijwilligers. Zij zijn van harte welkom om gratis Winter Station te bezoeken, het jaarlijkse familie-evenement van het museum in de kerstvakantie. Hiermee wil het museum de vrijwilligers bedanken voor hun inzet en betrokkenheid bij de stad en de culturele sector.

Onschatbare waarde
De kersverse directeur van Het Spoorwegmuseum,

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Marten Foppen, wil graag wat terugdoen voor de vele vrijwilligers die zich voor de diverse Utrechtse instellingen inzetten, en die ook voor het museum van onschatbare waarde zijn: ‘Meer en meer wordt onze maatschappij gedragen door vrijwilligers. Vrijwilligers zijn van essentieel belang voor de ouderen om nog eens buiten te komen, voor hulp bij dagelijkse bezigheden maar zeker ook binnen ons mooie museum om de organisatie draaiende te houden. Het Spoorwegmuseum vindt het dan ook tijd worden om wat terug te doen en een grote groep Utrechtse vrijwilligers uit te nodigen voor een mooie dag in het museum’.

Het Spoorwegmuseum heeft zelf circa 100 actieve vrijwilligers die het museum op vele fronten steunen: van technisch werk tot rondleidingen.

Heldenactie
Amarins Sijbesma, directeur van VC Utrecht, is laaiend enthousiast over de actie: ‘Geweldig dat Utrechts grootste museum zo’n fantastisch gebaar maakt naar de Utrechtse vrijwilligers. En dat vlak voor Kerst! VC Utrecht coördineert jaarlijkse meerdere van dit soort heldenacties, waarbij vrijwilligers gratis toegang krijgen, maar zo groots als deze actie hebben we nog niet eerder meegemaakt.’

Utrechtse vrijwilligers die graag mee willen doen aan deze heldenactie kunnen zich melden bij VC Utrecht via de websitepagina www.vcutrecht.nl/spoorwegmuseum.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.
.