Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Zonnepanelen op Amsterdams metrostation Reigersbos
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

05-11-2015 / 13.00 uur
AMSTERDAM - Vanaf deze week kan elke Amsterdammer (al dan niet in bezit van een eigen dak) een zonnepaneel aanschaffen en laten plaatsen op metrostation Reigersbos. Metro en Tram van de gemeente Amsterdam heeft hiervoor het dak van het station voor 25 jaar beschikbaar gesteld aan de coöperatie Amsterdam Energie. Het project op station Reigersbos is een pilot om na te gaan wat er allemaal komt kijken bij zo’n project.

Duurzaam
Maar liefst 320 panelen komen vanaf voorjaar 2016 op het

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

dak van Reigersbos te staan. Een initiatief dat perfect aansluit bij de duurzame ambities van de gemeente, vertelt Rik Verdenius, programmamanager duurzaamheid van Metro en Tram: “Gemeente Amsterdam wil de komende 10 jaar van 60.000 naar 1 miljoen m2 zonnepanelen gaan. Een stevige ambitie waar ‘Zonstation#1’ prima in past.”

Zelfvoorzienend
Metro en Tram heeft dit traject samen met GVB doorlopen, zij zijn immers de dagelijkse beheerders. Gaandeweg ontstond het idee dat zonnepanelen op een stationsdak ook prima zouden kunnen dienen om de metrostations van duurzame energie te voorzien. Daarom kwam het initiatief van Amsterdam Energie als gelegen en is dit pilotproject van start gegaan.

Je eigen paneel: hoe werkt het?
Iedere Amsterdammer kan voor 350 euro zijn eigen zonnepaneel op het dak van Reigersbos kopen bij Amsterdam Energie en zo goedkoop en groen in eigen stroom voorzien. Een koper wordt onderdeel van de coöperatie en kan er dus zelfs ook nog wat op verdienen.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons