Dag Mat 64 / Nieuws
Dag Mat64 Index
Plan V wordt restaurant
Startpagina
Fotopagina Plan T's

02-11-2015 / 15.30 uur
AMSTERDAM - Op donderdag 29 oktober 2015 is een unieke eerste stap gezet voor de bebouwing van het dynamische dorpje Arrival Place, op het terrein voor Station Amsterdam Lelylaan in Amsterdam Nieuw-West.

De Plan V, bestaande uit de Bk bakken van treinstellen 962 en 964, is per dieplader van Haarlem naar Amsterdam getransporteerd om daar als duurzaam restaurant de buurt te gaan verbinden. Tegen de trein komt een 'perron' als terras; het is de eerste bebouwing van het dorpje dat Urban Space Agency B.V. op deze plek bouwt.

Fotopagina Plan V's
Mat 64 in de werkplaats
Vrijheidstrein Plan T 520
Groene Plan V 419
Plan V's met reclame
Mat'64 gekoppeld met ander materieel
Sloop Plan T's
Sloop Plan V's
Filmbeelden Mat64

Het dorp wordt duurzaam gebouwd: met houten- en hergebruikte units, een hergebruikte trein en allerhande hergebruikte materialen. In de gebouwen komen op de begane grond de dromen van de buurtbewoners en ondernemers; op de eerste- en tweede verdiepingen wordt gewoond; op het buitenterrein komen marktjes, worden films vertoond en zal u verrast worden door allerhande creatieve activiteiten. Deze ruimte verdient het om een plekje te worden waar je naartoe wilt!

NS draagt graag bij aan dit duurzame project en stelt de treinstellen ter beschikking; daarmee krijgt deze NS-trein een duurzame nieuwe bestemming. Dit plan geeft een positieve impuls aan een aantrekkelijke stationsomgeving.

Fotoreportage: Han Groen

Jullie herinneringen
aan de Mat'64
Contact
Mail ons