Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
25 medewerkers Imtech moeten werk aan de Noord/Zuidlijn staken
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

27-08-2015 / 15.30 uur
AMSTERDAM - Gisteren zijn circa 25 medewerkers van Imtech Building Services door de curator gesommeerd hun werk voor de Noord/Zuidlijn stil te leggen. Dit had op dat moment ook gevolgen voor ongeveer 75 specialisten die door Imtech Building Services werden ingehuurd.

Hierover heeft wethouder Pieter Litjens gisteravond de raadscommissie Infrastructuur en Duurzaamheid geïnformeerd. Inmiddels is een belangrijk deel van deze externe specialisten overgenomen door afbouwaannemer Visser & Smit Bouw en hebben

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

zij hun werk aan de Noord/Zuidlijn waar mogelijk hervat.

Werk van Imtech Building Services
In de aannemerscombinatie Imtech Building Services en Visser & Smit Bouw – VIA NoordZuidlijn – zijn de medewerkers van Imtech Building Services overal aanwezig in het afbouwproces van de Noord/Zuidlijn. Zo houden ze zich bezig met het ontwerpen, bouwen, testen en certificeren van stations- en tunnelinstallaties en stroomvoorziening. Het is dus belangrijk dat deze specialisten behouden blijven voor het project.

Visser & Smit Bouw verantwoordelijk voor afbouw
Met het faillissement van Imtech ligt de verantwoordelijkheid voor de afbouw van de Noord/Zuidlijn nu contractueel in handen van de overgebleven partij Visser & Smit Bouw. Vanuit dat belang is Visser & Smit Bouw druk bezig om de specialistische inhuurkrachten en medewerkers van Imtech Building Services zoveel mogelijk te behouden.

Opening Vertraagd...?
Op dit moment is het nog niet duidelijk of het faillissement van Imtech Building Services negatieve gevolgen heeft voor de geplande opening van de Noord/Zuidlijn eind 2017. De Noord/Zuidlijn heeft sinds de start van de bouw te maken met tegenslagen en uitgestelde openingsdata. Bij de start van de bouw werd nog uitgegaan dat de lijn eind 2011 open kon gaan. Dat is nu zeker 6 jaar later geworden.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.