Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Aanslag in Thalys Amsterdam - Parijs
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

21-08-2015 / 23.00 uur
Arras (Frankrijk) - Een zwaar bewapende man heeft vrijdagavond rond 17.50 uur een aanslag willen plegen in een rijdende Thalys die van Amsterdam Centraal naar Parijs onderweg was. Ter hoogte van de Noord Franse stad Oignies kwam de man het toilet uit en begon met een kalasjnikov om zich heen te schieten. Een drietal passagiers twijfelde geen momenten en overmeesterde de man. Tijdens het incident raakten 3 mensen gewond. Eén van hen is er ernstig aan toe, maar verkeert buiten levensgevaar. Volgens de eerste berichten zou de dader een 26-jarige man van Marokaanse komaf zijn.
.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Twee militairen, die door de trein langs het toilet liepen, hoorden hoe de verdachte achter de deur een zwaar wapen aan het doorladen was. Toen de man uit de wc kwam, overmeesterden zij hem, maar zij konden niet verhinderen dat hij schoten loste. De man had naast zijn kalasjnikov ook nog een mes bij zich.

De bewuste Thalys (treinstelnummer 4540) is vanmiddag om 15:17 uur uit Amsterdam Centraal vertrokken. Hierna heeft hij tussenstops gemaakt in Schiphol, Rotterdam, Antwerpen en Brussel. Om 17.50 uur vond de aanval plaats. Na het incident is de trein naar het Franse station Arras gereden. Hier werd de verdachte overgedragen aan de politie. De circa vijfhonderd passagiers werden in een nabijgelegen sporthal opgevangen.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's  
Contact  
Mail ons