Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Vanaf vandaag grote werkzaamheden aan metronet Amsterdam
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

28-06-2015 / 10.00 uur
AMSTERDAM - Vanaf vandaag wordt er in Amsterdam hard gewerkt aan het metronet. Bij station Zuid wordt een aansluiting gemaakt van de Noord/Zuidlijn op het bestaande metronet. Dit heeft gevolgen voor metroreizigers tussen Amsterdam Zuid en RAI, en van en naar Amstelveen .

Tijdens de werkzaamheden rijdt metro 51 niet en rijdt metro 50 alleen tussen Isolatorweg en Zuid. Reizigers moeten in deze periode rekening houden met een langere reisduur, extra overstappen en/of vervangend vervoer.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Werkzaamheden
De werkzaamheden duren zeven weken (t/m 15 augustus) en zijn nodig om de Noord/Zuidlijn aan te sluiten op de bestaande metrosporen en wissels rond station Zuid. Tegelijkertijd worden de veiligheidssystemen vernieuwd en wordt station Zuid klaar gemaakt voor het grotere aantal metroreizigers dat vanaf 2017 in- en uitstapt op dit station.

Vervangend vervoer
Op www.gvb.nl/zomer is een overzicht van vervangend vervoer en alternatieve routes te vinden.  Zo wordt de route van metro 51 grotendeels overgenomen door pendelbus 55. Ook kunnen reizigers van en naar Amstelveen gebruik maken van tram 5 die in deze periode vaker rijdt. Reizigers op het traject Zuid en Amstel of Bijlmer Arena kunnen op basis van hun GVB vervoerbewijs gebruik maken van de trein.

Op de betreffende stations worden reizigers geholpen met extra bewegwijzering in de richting van de vervangende bussen en trams. Ook zijn er extra medewerkers op de stations om vragen te beantwoorden en informatie te geven.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons