Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Kampioenschap Kilometervreten per trein
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

18-06-2015 / 09.15 uur
ROTTERDAM - Op zaterdag 20 juni staan 70 mensen te trappelen om de trein in te springen en zoveel mogelijk kilometers per spoor af te leggen. Het gaat om deelnemers van de Kilometer Kampioenwedstrijd van Treinreiziger.nl. De winnaar is degene die in 24 uur de meeste kilometers aflegt via het Nederlandse spoor. Naar verwachting zullen de deelnemers meer dan 60.000 kilometer afleggen, ofwel ruim 1,5 keer  rond de aarde.

Om te vieren dat  de website treinreiziger.nl tien jaar bestaat wordt de fanatiekste treinreiziger van Nederland gezocht.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Initiatiefnemer Hildebrand van Kuyeren: “Ondanks dat er weleens iets misgaat, hebben heel veel reizigers enorm veel plezier in het reizen per trein. Dat blijkt wel uit de bereidheid van de deelnemers van deze wedstrijd om  24 uur in de trein door te brengen. Gewoon voor de lol”. De winnaar van de wedstrijd ontvangt een passende prijs: een jaar lang gratis treinen in het weekend.

Onder de deelnemers is zelfs één Belg. Ook van jong (14 jaar) tot oud (65) zijn er deelnemers.  Non-stop heen en weer reizen op één traject zit er voor de  deelnemers niet in: ieder afgelegd traject telt maximaal 1 keer  mee.  Een uitzondering wordt gemaakt voor de trajecten Zwolle - Meppel en Roermond - Sittard, zodat de deelnemers ook kunnen genieten van het landschap in Noord- en Zuid-Nederland.

Hildebrand van Kuyeren haalde zijn inspiratie uit het boek De Kilometer Kampioen van A.D. Hildebrand (what’s in a name) uit 1954 waarin een dergelijke wedstrijd wordt beschreven. De winnende afstand was toen 908 kilometer, volgens Van Kuyeren zullen deelnemers nu heel wat meer kilometers moeten afleggen om te winnen.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.