Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Klare taal van Rover voorzitter op eerste dag van de Fyra-enquête:
Kennis ministerie onder de maat en HSA heeft problemen onderschat
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

18-05-2015 / 11.30 uur
DEN HAAG - De voorzitter van reizigersvereniging ROVER, Arriën Kruyt, heeft op de eerste dag van de Fyra-enquête duidelijke taal gesproken. "Op het ministerie van Verkeer en Waterstaat ontbrak het ten tijde van het Fyra-debacle aan kennis van spoorwegen. Na 2011/2012 is dat wel verbeterd", aldus Kruyt. De voorzitter hekelde de lakse houding van de HSA (High Speed Alliance), de uitbater van de HSL-lijn, dat men de problemen met het Fyra V-250 treinstel niet goed hebben ingeschat. "Het zal allemaal wel goedkomen, was lange tijd de houding van de NS". Maar het kwam niet goed. Al snel na het in dienst komen van de V-250 treinstellen traden er vele problemen

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

op met als dieptepunt 17 januari 2013. Toen verloor één van de treinstellen een bodemplaat als gevolg van ijsafzetting. Een dag later werden de Fyra V-250 treinstellen uit dienst genomen. Een alternatief was er echter niet meer omdat men gelijktijdig met de start van de Fyra-dienstregeling op 9 december 2012 de Beneluxtrein heeft laten verdwijnen. Dit was tegen het zere been van de ROVER voorzitter omdat hij voor de start van de Fyra de NS al heeft gewezen op de technische problemen die er met de treinstellen waren en heeft er voor gepleit om naast de Fyra ook nog de Beneluxtrein te laten rijden. De NS was echter onverbiddelijk en haalde de Beneluxtrein met de start van de Fyra uit de dienstregeling.

Kruyt vindt het verder jammer dat NS nooit bij haar Deense collega's heeft geïnformeerd naar de problemen die hun hadden met treinstellen van AnsaldoBreda. "Daar had NS nog wat van kunnen leren".

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact  
Mail ons Foto: Een Fyra V250 staat klaar voor vertrek op Rotterdam Centraal. © Pieter Topsvoort