Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Busstation in Den Haag wordt grondig verbouwd
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

08-05-2015 / 17.00 uur
DEN HAAG - Het busplatform bij Den Haag Centraal gaat de komende jaren grondig verbouwd worden. De (huidige) donkere stalen kap verdwijnt en zal vervangen worden door een lichter wit dak. Met de verbouwing is 21,5 miljoen euro gemoeid. Benthem Crouwel Architecten heeft het nieuwe busstation ontworpen. Het beroemde architecten bureau heeft ook de stationshal van Den Haag Centraal ontworpen.

In plaats van de oude, grote ijzeren kap, komt er straks een kleiner, fris wit nieuw dak van staal. Dat sluit aan op de hal van het station. In die hal kunnen de reizigers in de toekomst dan ook op hun bus wachten.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Bussen beter te zien
Vanuit die hal zijn de bussen straks ook beter te zien, want de haltes worden een kwartslag  gedraaid. Naast het nieuwe busstation verrijst straks het nieuwe beginpunt van De Erasmuslijn. Dat is de RandstadRaillijn die Den Haag met Rotterdam verbind. Nu liggen de perrons van de Erasmuslijn nog beneden naast de treinperrons.

Volgens wethouder Boudewijn Revis (VVD,  stadsontwikkeling) krijgt het busplatform straks ‘dezelfde kwaliteit’ als het nieuwe station. En er wordt meer ‘comfort toegevoegd voor de reizigers’.

Belangrijk knooppunt
De kosten worden gedeeld door de gemeente, het Rijk, de vervoersregio en de provincie. Wethouder Revis:  ‘We maken met elkaar van het busplatform een heel belangrijk knooppunt voor het openbaar vervoer.’

Het naast het busplatform gelegen Prins Bernhardviaduct krijgt ook een nieuwe inrichting. Het viaduct wordt overzichtelijker en daarmee ook veiliger voor met name fietsers en voetgangers. Er komt een kruispunt voor in- en uitritten, het trottoir ter hoogte van het busplatform wordt verbreed en er komt een doorlopend en hoger hek.

Artist Impressions: Benthem en Crouwel Architecten

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.