Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
GVB en Stadsregio Amsterdam gaan Investeringsagenda OV uitvoeren
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

01-05-2015 / 11.30 uur
AMSTERDAM - Op 29 april is de samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de uitvoering van het Amsterdamse deel van de Investeringsagenda Openbaar Vervoer 2015-2025. Alexandra van Huffelen en Tom Middelkoop (directie GVB), Pieter Litjens (wethouder Verkeer en Vervoer gemeente Amsterdam) en Derk Reneman (portefeuillehouder Verkeer Stadsregio Amsterdam) zetten hun handtekening onder de afspraken.

Met de Investeringsagenda OV maken de Stadsregio, de gemeente Amsterdam en GVB samen een sterker en sneller lijnennet mogelijk.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Dit is noodzakelijk om de kwaliteit van het OV te behouden en de groei van het aantal reizigers op te vangen. In de periode 2015-2025 wordt in Amsterdam € 400 miljoen geïnvesteerd in het verbeteren van een aantal cruciale knelpunten in de infrastructuur voor openbaar vervoer. Ook in de andere stadsregiogemeenten wordt geïnvesteerd in betere OV-infrastructuur. Hier is de investering € 200 miljoen.

Als de maatregelen uit de Investeringsagenda zijn uitgevoerd, zorgt dit voor een vermindering van bijna 20% van de rijtijden in de spitsuren, een toename van de betrouwbaarheid en hierdoor naar verwachting voor meer dan 10% extra reizigers die gebruik gaan maken van het openbaar vervoer.

Voorbeelden van projecten uit de Investeringsagenda OV zijn onder meer het aanleggen van een trambaan op de Parnassusweg en het verbeteren van de doorstroming van het openbaar vervoer in de omgeving van de Marnixstraat. Een aantal projecten is al in voorbereiding of in uitvoering.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons