Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Geschorste directeur Qbuzz Annemarie Zuidberg: "NS-top was volledig op de hoogte"
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

28-04-2015 / 23.00 uur
UTRECHT - De Geschorste directeur van Qbuzz Annemarie Zuidberg zegt in een interview met RTLnieuws dat de NS-top volledig op de hoogte was van de aanbestedingsfraude bij dochteronderneming Qbuzz / Abellio.

NS maakte dinsdagmiddag bekend dat het spoorwegbedrijf achter een grote aanbestedingsfraude was gekomen bij hun dochteronderneming inzake de OV-concessie in Limburg. NS heeft hierop direct maatregelen getroffen. Zo is huidig Qbuzz directeur Annemarie Zuidberg op non-actief gesteld evenals nog een werknemer uit de top van Qbuzz. Met oud directeur Leon Struijk, die nog een adviserende rol had bij Qbuzz

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea
is het contract ontbonden.
 
NS zegt dat CEO Timo Huges niet op de hoogte was van de aanbestedingsfraude. Dit wordt dus tegengesproken door Annemarie Zuidberg. Zij zegt dat de voormalig medewerker van Veolia op voordracht van NS zijn werkzaamheden heeft verricht. "De NS-top was weldegelijk op de hoogte", aldus Zuidberg.
 
Verder meldt Annemarie Zuidberg dat ze van tevoren door Timo Huges is geïnstrueerd om in het onderzoek naar de aanbestedingsfraude niet alles te vertellen. Huges zou haar gezegd hebben dat 80% van de waarheid ook de waarheid is.
Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's  
Contact  
Mail ons