Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Twaalf maanden celstraf voor mishandelen NS personeel
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

02-04-2015 / 12.30 uur
ALMELO - De rechtbank in Almelo heeft een 30-jarige man uit Rijssen veroordeeld tot twaalf maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk. De man heeft samen met een 20-jarige man uit Schiedam op 2 december 2015 een NS-conducteur en een machinist ernstig mishandeld. De man uit Schiedam krijgt een straf van vier maanden onvoorwaardelijk.

Jean C. (30) en Andrino J. (20) hebben op station Almelo een conducteur en een machinist ernstig lichamelijk letsel toegebracht.
.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

De twee stapten 's avonds in de trein naar Almelo. Hoewel er plaats zat was gingen ze bij een 19-jarige vrouw zitten. De jonge vrouw voelde zich niet op haar gemak en ging ergens anders zitten. De twee verdachten liepen met haar mee en gingen wederom bij haar zitten. Toen de rechter aan Jean C. vroeg waarom de twee zich zo vervelend gedroegen antwoordde hij, achterover leunend in zijn stoel, dat alles al in zijn verklaring stond.

Toen de conducteur de twee mannen om hun OV-Chipkaart vroeg bleek er bij C. te weinig saldo op zijn kaart te staan. Bij het eerstvolgende station heeft C. zijn saldo opgewaardeerd en keerde weer terug in de trein en ging weer naast het meisje zitten. Omdat de conducteur ziet dat het meisje hier absoluut niet van gediend is en zich angstig voelt biedt hij haar aan om eerste klas te gaan zitten. Dit leidde tot veel commentaar bij de verdachten die de conducteur gelijk uitmaakte voor racist.

Op eindpunt Almelo staat de conducteur naast het meisje en zegt dat hij niet bij haar weggaat tot de twee weg zijn gegaan. Jean C. gaat op zo'n 5 centimeter van de conducteur afstaan en gaat wederom verhaal halen bij de conducteur. Dan slaan de stoppen bij C. door een begint de conducteur te slaan. Hij geeft de conducteur 3 harde vuistslagen in het gezicht. Toen de conducteur op de grond lag heeft C. hem nog een keihard trap gegeven.
.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
...
 
 
.

De machinist had tijdens de rit al informatie van zijn collega gehad en ging in Almelo gelijk naar buiten. Hij zag hoe één van de twee tegen zijn collega aan het schreeuwen was. Als hij naar hun toeloopt roept hij tegen de jongens dat ze weg moeten gaan. Dan krijgt de machinist vanuit het niets plots een klap, hij valt achterover en trekt de dader met zich mee. Als de machinist op de grond ligt wordt hij zeker nog 2 keer met kracht geslagen tegen zijn hoofd. Vervolgens zag de machinist dat verdachte J. met een 'voetbalkick' uithaalde naar zijn hoofd.

Na de mishandeling pakten de twee verdachten de kaartlezer, een portofoon en de privé-telefoon van de conducteur van de grond en namen deze vervolgens mee.

Lees ook: Massale opkomst NS-personeel bij rechtszaak in Almelo