Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Busvervoer Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee naar Connexxion
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

02-04-2015 / 09.20 uur
DEN HAAG - De provincie Zuid-Holland heeft het busvervoer in de Hoeksche Waard en op Goeree-Overflakkee opnieuw aanbesteed. Connexxion heeft op basis van prijs en kwaliteit de gunstigste aanbieding gedaan. Het bedrijf mag de komende 8 jaar het busvervoer in de genoemde gebieden verzorgen. De dienstverlening start op 13 december 2015.

De busconcessie Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee omvat al het openbaar busvervoer in de gemeenten op de 2 eilanden: Binnenmaas, Cromstrijen, Goeree-Overflakkee, Korendijk, Oud-Beijerland en

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Strijen, en de verbindingen naar aangrenzende gebieden en kernen (Rotterdam, Dordrecht, Hellevoetsluis, Willemstad en Renesse).

Naast Connexxion dongen Arriva, de huidige concessiehouder, en Noot uit Ede mee. De busconcessie geldt voor 8 jaar en kan met nog eens 2 jaar worden verlengd. Connexxion verzorgde ook in de voorlaatste concessieperiode het busvervoer in de Hoeksche Waard en op Goeree-Overflakkee en keert nu dus weer terug in het gebied.

Voorzieningenniveau
Alle dorpskernen zullen, net als nu, door Connexxion door middel van lijndiensten worden ontsloten. De bussen rijden van vroeg in de ochtend tot laat in de avond. Op busstation Heinenoord komt een toilet. Connexxion introduceert op verzoek van de provincie de R-net-formule voor de verbinding Dirksland (Goeree-Overflakkee) naar Rotterdam Zuidplein. R-net is het nieuwe hoogwaardige OV-concept dat op termijn de hele Randstad zal ontsluiten. De rood-grijze R-net-bussen zullen in de ochtendspits 9 keer per uur rijden en in de avondspits 8 keer per uur. Deze bussen zijn standaard uitgerust met wifi en USB-oplaadpunten. Een deel van deze bussen rijdt op waterstof, met slechts waterdamp als uitstoot. In de daluren mag de fiets gratis mee in de R-net-bussen.

Nieuwe betaalwijzen
Connexxion introduceert voor consumenten de mogelijkheid om achteraf te betalen. Met de OV-chipkaart gemaakte reiskosten kunnen achteraf worden gefactureerd. Bovendien gaat Connexxion abonnementsvormen op basis van tariefzones aanbieden, zoals ook in Rotterdam en Zeeland gebeurt. Er komt een nauwe samenwerking met de RET om het overstappen op voertuigen van die maatschappij - en andersom - te vergemakkelijken, door betere communicatie en afstemming van de betaalwijzen.

Bezwaartermijn
Voordat de concessie onherroepelijk is, geldt een wettelijke bezwaartermijn van 6 weken.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.
 
 
 
 
 
 
 
.