Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Vijf aanhoudingen na vier incidenten in het Openbaar Vervoer
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

13-03-2015 / 09.30 uur
De afgelopen 24-uur zijn er in totaal 5 mensen aangehouden wegens openlijke geweldpleging tegen medewerkers in het Openbaar Vervoer.

Stel mishandeld conducteur in Driebergen
Donderdagmiddag 12 maart mishandelde een stel een conducteur. Zij werden aangehouden.

Rond 16.15 uur kreeg de politie melding dat er gevochten werd met een conducteur op station Driebergen-Zeist. Daar troffen zij een man

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

en een vrouw aan die door de conducteur en omstanders in bedwang moesten worden gehouden. De conducteur had een bebloed gezicht.

De man had zonder vervoersbewijs gereisd en was het er niet mee eens dat hij achteraf nog moest betalen.

Ze gingen op het perron schreeuwen en toen de trein door wilde rijden, bleef de vrouw in de deuropening staan zodat deze niet weg kon. De vrouw wilde niet weg, waarop zij voor haar veiligheid weggetrokken werd. De man deed vervolgens hetzelfde, waarop ook hij weggtrokken moest worden. Hij viel vervolgens de conducteur aan. In de worsteling viel ook de vrouw de conducteur aan en kraste hem in zijn gezicht. De twee, een 32-jarige vrouw en een 42-jarige man, beiden uit Driebergen, zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Buschauffeur bespuugd in Arnhem
Voor het spugen in het gezicht van een buschauffeur heeft de politie donderdag in Arnhem een 32-jarige man uit die stad aangehouden. De man was zonder kaartje in de bus gestapt.

Toen de chauffeur hem erop aansprak dat hij moest inchecken of betalen weigerde de Arnhemmer. Daarop zette de chauffeur hem de bus uit. Door de geopende deuren spuugde hij de chauffeur in het gezicht. De man werd kort daarop door toevallig passerende agenten aangehouden. Door de chauffeur is aangifte gedaan. Het incident deed zich voor nabij het busstation aan de Utrechtsestraat.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.
.
.


Reiziger aangehouden voor bedreiging conducteur in Beilen

De politie hield donderdagavond een 28-jarige inwoner uit de gemeente Midden-Drenthe aangehouden op verdenking van bedreiging van een conducteur.

De man zat zonder vervoers- en identiteisbewijs in de trein die gestopt was op het station aan de Stationslaan in Beilen. Toen de 34-jarige conducteur hem wilde bekeuren probeerde de 28-jarige hem te slaan. Hij kon de klap met zijn armen afweren waarna de dader de gesloten deuren wist te openen en de benen wilde nemen. Getuigen wisten de man te overmeesteren en over te dragen aan de gealarmeerde politie. De politie maakt proces-verbaal op.

NS-medewerker mishandeld op Utrecht Centraal
Donderdag 12 maart werd een NS-medewerker mishandeld door een treinreiziger. De man werd aangehouden.

Rond 20.00 uur kreeg de politie melding van een conducteur dat een man in de trein zich agressief gedroeg naar medereizigers en de conducteur zelf. Bij aankomst op Utrecht CS liep de man een perron op waar een service&veiligheidsmedewerker van NS zijn identiteitsbewijs vroeg. Hij had dat niet bij zich en gaf de service&veiligheidsmedewerker een vuistslag op de kaak. Agenten kwamen en hielden de man, die zich erg verzette, aan. De 50-jarige man uit Den Dolder is meegenomen naar het politiebureau.