Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Acht licht gewonden bij treinbotsing Tilburg
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

07-03-2015 / 07.30 uur
TILBURG - Vrijdagmiddag om 16.50 uur is een passagierstrein met geringe snelheid tegen de achterkant van een goederentrein gereden. Het ongeluk gebeurde in Tilburg West thv het Reitseplein. Door de botsing raakte 8 passagiers licht gewond. In de achterste wagon van de gemengde goederentrein die van DSM Lutterade op weg was naar rangeerterrein De Kijfhoek (Zwijndrecht) is na de botsing een klein lek ontstaan. Hierdoor is een hoeveelheid butadieen uit de wagons ontsnapt. Alhoewel de stof wel brandbaar is, is deze niet gevaarlijk voor de volksgezondheid.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Toch verstuurde de veiligheidsregio een NL Alert waarin bewoners werd aangereden ramen en deuren gesloten te houden. Het lek is provisorisch gedicht door bevriezing. Bekeken wordt nu wat er verder met de wagon gaat gebeuren.

Bij de botsing raakte een condukteur en vier passagiers gewond. In de trein zaten op het moment van de botsing zo'n 40 passagiers in de trein. Deze zijn door de brandweer uit de trein gehaald en opgevangen op een naburig parkeerterrein. 3 agenten zijn naar het ziekenhuis vervoerd omdat ze zich niet lekker voelde na het inademen van de butadieen.

Het treinverkeer tussen Tilburg en Breda is na de botsing stilgelegd. Ook vandaag nog rijden er geen treinen tussen Gilze-Rijen en Tilburg. Reizigers worden met bussen vervoerd. Hoelang de stremming nog gaat duren is nog onbekend.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's  
Contact  
Mail ons  
.  
.  
.  
.  
.  
.