Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
ProRail haalt top van CO2-Prestatieladder
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

27-01-2015 / 10.00 uur
UTRECHT - Spoorbeheerder ProRail heeft niveau 5 van de CO2-Prestatieladder bereikt. Ze stonden aan de wieg van dit instrument om CO2-uitstoot terug te dringen, en met het bereiken van de top geeft het nu ook zelf het goede voorbeeld.

Reductie
De CO2-Prestatieladder is bedacht door ProRail om bedrijven te helpen bij het reduceren

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

van hun CO2-uitstoot. Vanaf 1 december 2009 beloont ProRail daarom bouwbedrijven die klimaatbewust produceren. Dat werkt als volgt: hoe meer een bedrijf doet om CO2-uitstoot tegen te gaan, des te hoger hun trede op de Prestatieladder. Met elke hogere trede op de CO2-Prestatieladder krijgt het bedrijf een fictieve korting (gunningvoordeel) bij aanbestedingen. De Prestatieladder ontsteeg al snel de spoorsector en werd op 16 maart 2011 door ProRail overgedragen aan de nieuwe Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO). Inmiddels wordt de Prestatieladder in meerdere sectoren toegepast.

Naam hoog te houden
Als bedenker van de methode heeft ProRail natuurlijk een naam hoog te houden. Daarom is het mooi dat zij ruim voor de planning de hoogste trede van de ladder hebben behaald. "Dat is gelukt dankzij de inspanningen van vele collega’s. We hebben de top bereikt door onder meer ons energie- en aardgasverbruik heel goed te monitoren, en in samenwerking met andere partijen continu en actief te werken aan allerlei maatregelen om onze CO2 uitstoot tegen te gaan. En nu is het de uitdaging om aan de top te blijven", aldus de spoorbeheerder.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.  
.  
.  
.