Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
GVB geschokt over voorval met overleden tramreiziger
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

26-01-2015 / 13.20 uur
AMSTERDAM - GVB is geschokt door de berichten over het doorrijden van een tram met een overleden persoon aan boord. "Dit had niet mogen gebeuren" zegt het Amsterdamse Vervoersbedrijf in een persverklaring. GVB heeft onmiddellijk een onderzoek ingesteld en de betrokken trambestuurder op non-actief gezet.

GVB leeft intens mee met de nabestaanden van deze overleden reiziger en stelt alles

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

in het werk om precies te achterhalen wat er is voorgevallen in tram 5 vorige week vrijdagmiddag. "Dit is uitermate belangrijk voor de nabestaanden, voor de reizigers en voor GVB zelf om de juiste lessen te kunnen trekken"deelt het GVB mede.

"Na het bekijken van camerabeelden en het terugluisteren van gesprekken tussen de bestuurder en de centrale verkeersleiding van GVB kan worden geconstateerd dat er achteraf een verkeerde inschatting is gemaakt door GVB. Aanvankelijk meldde de bestuurder bij de verkeersleiding dat er een slaper aan boord was en is verzocht om assistentie van een mobiel OV-zorg team bij het eindpunt van de tramlijn. Voor de volledigheid: de hulpdienst van GVB rukt ongeveer 800 keer per jaar uit na een melding van een slaper in het Amsterdamse OV.

De overleden man is, naar nu blijkt, ten onrechte aangezien voor een slaper. Dat neemt niet weg dat GVB, na signalen van andere reizigers, de tram had moeten stilzetten en had moeten controleren of de man daadwerkelijk sliep of dat hij onwel was. Op dit punt is op dat moment door GVB een verkeerde inschatting van de situatie gemaakt. Wij hadden sneller en adequater moeten reageren" aldus het Gemeente Vervoers Bedrijf.

De politie heeft inmiddels ook een onderzoek ingesteld naar de gang van zaken. De betrokken bestuurder blijft lopende het onderzoek op non-actief.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.
.
.