Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index

Openbaar Vervoer komt langzaam op gang na chaotische ochtend

Actueel OVnieuws
OV bedrijven

24-01-2015 / 07.15 uur - Update 16.15 uur
UTRECHT - Het openbaar vervoer is na het middaguur in grote delen van Nederland weer langzaam opgang gekomen. In de ochtend lag het treinverkeer in grote delen van het land plat door ijzel op de bovenleidingen.

Zo reden er geen treinen in Noord - Holland en van en naar Amersfoort en Utrecht. Ook op de Valleilijn van Connexxion reden geen treinen.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Maar niet alleen het treinverkeer had last van de sneeuw en de ijzel. Zo reden er in de ochtend enkele uren geen trams op de lijn Utrecht - Nieuwegein - IJsselstein. Ook het busverkeer had last van de ijzel. Zo staakte Connexxion enige tijd haar dienstregelingen in en rond de steden Hilversum, Amersfoort, Schiphol, Dronten, Arnhem en Nijmegen. Arriva staakt de busdienstregeling in Friesland enkele uren.

Rond het middag uur kwam het tram- en busverkeer weer redelijk snel opgang. Met het treinverkeer ging dat wat langzamer. Momenteel (16.00 uur) rijden alleen nog tussen Den Dolder en Baarn bussen. Er rijden ondersteunende stopbussen tussen: Rotterdam Alexander-Gouda, Zaandam-Hoorn, Zaandam-Uitgeest, Uitgeest-Haarlem.

Informatievoorziening
De informatievoorziening van de NS was erg matig. Zo was op de spoorkaart de gehele ochtend geen enkel traject rood of geel gekleurd zodat de reizigers in één oogopslag had kunnen zien waar de treinen wel en niet reden. Ook de mededeling "In het gehele land rijden vele treinen niet." was niet erg duidelijk voor de reizigers. Men moest de reis maar zoveel mogelijk uitstellen of anders op de gok naar het station toegaan en hopen dat er een trein reed. Anno 2015 zou die informatievoorziening toch een stuk beter en vooral duidelijker kunnen.

Reizigersorganisaties "Maatschappij Voor Beter OV" en "Rover" vragen zich af of ProRail en de NS de ijzelafzetting op de bovenleiding niet hadden kunnen zien aankomen. Door het KNMI was voor grote delen van het land "code oranje" afgegeven wegens de verwachtte ijzel. Het stoort de organisaties dat het, net als afgelopen donderdag, zo lang duurt voordat de treindienstregeling weer helemaal op orde is nadat deze ontregeld is geweest.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.
.
.